OSMANİYE'de küfürleşme yüzünden çıkan kavgada 35 yaşındaki Ziya Bank, beyzbol sopasıyla dövülüp çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürüldü. Kaçan cinayet şüphelisi 3 kişi, Amanos Dağı'ndaki bir mesire alanında yakalandı.
İstiklal Mahallesi'nde geçen 18 Kasım'da yerde bir kişinin hareketsiz halde yattığının ihbar edilmesi üzerine olay yerine ekip sevk edildi. Kafa ve yüz kısmı kanlı ve bilinci kapalı durumda bulunan Ziya Bank, çağrılan ambulans ile kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu, şüphelilerin Osmaniye'de gidebileceği yerler tespit edildi. Yapılan operasyonda olayın şüphelisi 20 yaşındaki H.R.B., 22 yaşındaki A.F.D. ve 24 yaşındaki A.T., Amanos Dağı Çiftmazı Mesire alanında olayda kullandıkları yoğun kan lekesi bulunan suç aleti beyzbol sopası ve bıçakla birlikte yakalandı.
Ziya Bank'ı kendilerine küfür ettiği için beyzbol sopasıyla dövüp ardından bıçaklayarak öldürdükleri belirlenen 3 şüpheli, ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.