Meclis'te molotoflu ve maskeli eylemlerin önüne geçmesi öngörülen  "İç güvenlik paketi"ne ilişkin tartışmalar yaşanırken, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Hacı Ahmet Mahallesi'nde bulunan iki binada çok sayıda patlayıcı madde saklandığı yönündeki bir ihbarı değerlendirdi.

Ekipler 15 Şubat Pazar günü binalara operasyon düzenledi. Ekipler yaptığı aramalarda 12 el yapımı parça tesirli bomba ile 136 molotof kokteyli ve çeşitli kimyasal maddeler ele geçirdi.

PARMAK İZLERİ İNCELENECEK

Polis ekipleri, ele geçirdikleri molotof kokteylleri şişelerinde ve patlayıcılarda parmak izleri belirledi. Bu izlerin tespiti için ele geçirilen malzemeler Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbulKriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderdi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, operasyondan sonra binaları takibe aldı. Polisler, binaların çevresinde 24 saat molotof kokteylerini ve el yapımı patlayıcıları bırakan şüphelileri yakalamak için aralıksız beklediği öğrenildi.