Mustafa ÖZDABAK / İSTANBUL, () BEYOĞLU’nda önceki gece 52 aracın camlarını kıran 7 şüpheli, güvenlik kameralarını inceleyen polisin çalışması sonucu 10 saat sonra yakalandı. Biri 18 yaşından küçük 7 şüpheli yasal işlemlerden sonra adliyeye sevk edildi.
Halıcıoğlu Mahallesi’nde önceki gece 03.00 sıralarında bir grup genç, mahallede park halindeki araçların camlarını çekiç ve sopalarla kırdı. Mahallelinin polisi aramasıyla olay yerinden kaçtı. O anlar güvenlik kameralarına da yansıdı. Olay yerinde inceleme başlatan Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri 52 araçta hasar tespit etti.
Kurulan 20 kişilik özel ekip, çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarını tek tek incelemeye aldı. Ekipler, eşkalleri belirlenen 7 şüpheliyi olaydan 10 saat sonra Halıcıoğlu’nda bir çay bahçesinde otururken yakaladı. Şüphelilerden yaşı 18’den küçük A.S., Çocuk Büro Amirliği’ne gönderilirken T.Ç., B.G., E.S., B.A., F.S. ve H.Ç. ise ifadeleri alınmak üzere Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü.
OLAYI HATIRLAMADIKLARINI SÖYLEDİLER
Aralarından birinin uyuşturucu kullanma ve bıçakla adam yaralama suçundan kaydı bulunan şüphelilerin, olay çıkarttıkları mahallede oturdukları öğrenildi. Şüpheliler ifadelerinde, gece geç saate kadar alkol aldıktan sonra mahalleye gittiklerini, daha sonrasını hatırlamadıklarını söyledikleri belirtildi.
AKRABA VE KOMŞU ARAÇLARI DA HASAR GÖRDÜ
Öte yandan olayda aracı zarar gören 52 araçtan 24 tanesinin sahibi, karakola giderek tutanak hazırlattı. Diğer zarar gören araç sahiplerinin de seçimden sonra karakola giderek şikayette bulunacakları belirtildi. Zarar gören bazı araç sahipleriyle yakalanan şüphelilerden bazılarının akraba ve komşu oldukları da ortaya çıktı.
Karakoldaki işlemlerinin ardından 7 şüpheli otoya zarar vermek suçundan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)