Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu, Halkların Demokratik Kongresi İstanbul Gençlik Meclisi ve Demokratik Yurtsever Öğrenci Meclisi'ne bağlı bir grup, 'Uludere Olayı'nı protesto etmek için Aksaray Metro İstasyonu önünden Beyazıt Meydanı'na yürüdü.
Aksaray'dan yürüyüşe geçen gruba İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden çıkan başka bir grup daha katıldı. Yaklaşık 300 kişilik grup tramvay yolundan Beyazıt Meydanı'na yürüdü. İki yıl önce 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan 'Uludere Olayı'nı protesto eden grup, üzerinde 34 karanfilin olduğu ve '34 canın anısına' yazılı siyah bir bezi en önde taşıdı. Yürüyüş boyunca grubu bir TOMA aracı ile çok sayıda polis takip etti. 'Kürdistan faşizme mezar olacak', 'Roboski'yi unutma, unutturma', 'Kürt halkına imha dayatılamaz' şeklinde slogan atan grup, 'Roboski'nin hesabını soracağız', 'Roboski için adalet' yazılı pankat ve dövizler taşıdı. Grubun tramvay yolundan yürümesi nedeniyle bazı tramvay seferlerinin aksadığı görüldü.
Yaklaşık bir saatlik yürüyüşün ardından Beyazıt Meydanı'na gelen grup burada basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu temsilcisi Dilan Taşkın okudu. Açıklamada, "Roboski katliamının üzerinden 2 yıl geçti. Acısı hala taze, acısı hala yüreklerimizde. Unutmadık, unutturmayacağız. Devlet unutturmak, üstünü örtmek adına iki yıldır elinden geleni ardına koymasa da gençlikte, halkta Roboski'yi unutturmayacak, hesabını soracaktır. Bizler içinde bulunduğumuz toplumun gençleri olarak tüm katliamların hesabını soracağımızı, yolsuzlukla, talanla, katliamlarla halkı yıldırmaya çalışan sisteme karşı halkların yanında olacağımızı belirterek, halkla birlikte mücadelemizi yükselteceğimizin sözünü veriyoruz" ifadelerine yer verildi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.