Mustafa ÖZDABAK / İSTANBUL, () - KAĞITHANE' de hazır beton şirketine ait, yaklaşık 20 ton ağırlığındaki kamyonüstü beton pompalama aracı geri geri kayarak, 10 metrelik duvardan düşüp, apartmana çarptı. Kamyon şoförü son anda aşağıya atlayarak kurtuldu. Binada maddi hasar meydana gelirken, çevredekiler deprem olduğu endişesi ile korku ve panik yaşadı.

Kaza, saat 15.00'te Gürsel Mahallesi Esenlik Sokak’ta meydana geldi. Geri geri gitmeye çalışan sürücü R.B. bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan 34 TY 7525 plakalı kamyon 10 metre yükseklikten bahçeye düşüp, binaya çarparak durdu. Bu sırada binada hasar meydana geldi. Kamyon şoförü R.B. daha sonra polis tarafından yasal işlemlerin yapılması için polis merkezine götürüldü. Polis ve itfaiye olay yerinde güvenlik önlemi aldı. Kamyonun kaldırılması ve binada teknik kontrol için çalışma başlatıldı.

Balkonunda kamyonu görünce şok yaşayan Yalçın Dönmez, "Koltukta oturuyordum. Bir gürültü. Zaten 1999 depreminde de böyle bir korku sendromu yaşadım. Deprem olduğunu zannettim. Fakat balkonumda kamyonu görüp, hemen aşağıya indim. Kötü bir şey yaşadık, inşallah daha kötüsü olmaz. Binada büyük hasar var. Oturulamayacak kadar kötü mü bilmiyorum. Bilirkişi bakıp karar verecek" dedi.