BURSA Ekmek ve Besin Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BESAŞ)'ta personelden habersiz olarak başlatılan tatbikatta yangın olaylarında ilk müdahale teknikleri öğretildi.
Tatbikatta senaryo gereği BESAŞ'ta görevli personel tarafından üretim tesisinde çıkartılan kontrollü yangına önce BESAŞ acil müdahale ekibi yetişti. Daha sonra görevli personel tarafından haber verilmesi üzerine Organize Sanayi Bölgesi itfaiye şefliği tarafından yönlendirilen yangın söndürme aracı, ambulans, gaz ve elektrik kontrol araçları ile 9 kişilik Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Şefliği ekibi yardıma geldi.
Olay anında yaralanan temsili yaralıya ilk yardım müdahalesi yapılıp, ambulans çağırılarak ambulansla nakli gerçekleştirildi. Yangın alarmı doğrultusunda yangın müdahale ekibi tarafından bina koordineli olarak boşaltıldı. Görevlendirilen gözlemciler tarafından, tüm ekiplerin görev alanına ulaşmaları, müdahale etmeleri ve yangının söndürülmesi gibi süreler not edildi.
Tatbikatın ardından üretim alanı dışında bulunan tüm personele yangına müdahale eğitimi verildi. 'Yangın çıkma sebepleri', 'yangın türleri', 'yangın söndürme' konularında bilgi verilirken, yangında kullanılan ekipmanların içeriği ve kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan, “Bursa'nın en büyük ekmek üretim tesisinde olası bir yangında itfaiye ekipleri gelene kadar müdahaleyi yapabilmeleri için personelimize eğitim programını düzenledik. Eğitimin başarılı olduğuna inanıyorum" dedi. IA/(FK)(Fotoğraflı)