İSTANBUL’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için Manisa’da bir grup lise öğrencisi oturma eylemi yaptı.
Manisa Manolya Meydanı’nda biraraya gelen yaklaşık 40 kişilik lise öğrenci grubu, yere serdikleri 'Katillerimi tanıyorsunuz', 'Berkinler Ölümsüzdür', 'Elbette Bir Bildiği Var Bu Çocukların', 'Kolay Değil Öyle Genç Ölmek', 'Uçurtman Bizlere Emanet Kardeş' yazılı dövizlerle oturma eylemi yaptı. Çeşitli okullarda öğrenim gören liseli öğrenciler, oturma eylemi sırasında yarım saat sessiz kalarak kitap okudu. Öğrenciler daha sonra şiir okuyarak, Berkin Elvan’ı andı. Eylemleri sırasında şarkı da söyleyen liseliler adına konuşan bir öğrenci, amaçlarının Berkin Elvan’ın ölümünü unutturmamak olduğunu belirterek “Berkin’in katilleri bulununcaya kadar her gün oturma eylemi yapacağız. Genç yaşta evine ekmek almak için giden bir çocuğu öldüren kişi bunu hesabını verecek. Bizim bir kardeşimiz öldü. Bunun hesabı sorulacak. Başka Berkinler’in ölmesini istemiyoruz” dedi.
Öğrenciler daha sonra 'Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak', 'Berkin, Ekmek, Özgürlük', 'Berkin’in Katili AK Parti’nin Polisi' sloganları attı. Öğrenciler daha sonra olaysız dağıldı.

İK(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)