Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - GEZİ Parkı eylemleri sırasında başından gaz fişeğiyle vurulan ve 269 günlük yaşam mücadelesini bu sabah kaybeden Berkin Elvan için Eskişehir'de oturma eylemi yapıldı.
Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Gürkan Çelik, Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi eski Kılıçoğlu Sineması karşısında önünde Berkin Elvan'ın fotoğrafı, üzerinde ekmek ve elinde 'Ben Berkin Elvan. Uyan Eskişehir. Berkin uyanmadı' yazılı dövizle tek başına oturma eylemi başlattı. Gürkan Çelik'in yanına bir süre sonra bir kişi daha oturdu. İkilinin yanına gelen bir sokak köpeğine Gürkan Çelik önündeki ekmekten bir parça kopararak verdi. Sokak köpeği oturma eylemi yapan iki kişinin yanında bir süre uzanıp yattı.
Halkevi Şube Başkanı Gürkan Çelik, Berkin Elvan'ın ekmek almak için sokağa çıktığında başından gaz fişeğiyle vurulduğunu söyledi. Çelik şöyle konuştu:
"Sadece Berkin değil, Eskişehir'de Ali İsmail de uyanmadı. Ethem Sarısülük de, Abdullah Cömert de, Ahmet Atakan da, Medeni Yıldırım da, Hasan Ferit de uyanmadı. Başbakan 'emri ben verdim' dedi. Sanki demokratik haklarını aramak suçmuş gibi, Başbakan Erdoğan Eskişehir'e geldiğinde de yürüyüş ve basın açıklaması yapmak isteyenlere polis müdahalede bulundu. Benim de aralarında bulunduğum 203 kişi gözaltına alındı. Artık yeter diyoruz. Biz biliyoruz Berkin Elvan'a abileri Ali İsmail'ler sahip çıkıyor. Biz de sahip çıkacağız."

HT(EK/BT) (FOTOĞRAFLI)