Yüksel KOÇ / İstanbul, () İstanbul Emniyet Müdürlüğü, başına isabet eden gaz fişeği ile girdiği komadan çıkamayarak 269 gün sonra ölen Berkin Elvan dosyasına yolladığı yazıda, olay günü olay bölgesinde 275 çevik kuvvet polisinin görev yaptığını bildirdi.
Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ın Avukatı Evrim Deniz Karatana, soruşturmayı yürüten savcıya verdiği dilekçede, soruşturmanın sağlıklı yürümesi için 275 değil, çok daha dar bir fail profiline ihtiyaç olduğunu savunarak listenin daraltılmasını istedi.

SAVCI SORDU EMNİYET YANITLADI
Soruşturmayı yürüten Faruk Bildirici'nin talebi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Berkin Elvan'ın gaz fişeği kapsülü ile kafasından yaralandığı gün olay bölgesinde görev yapan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin sayısı ile ilgili bilgi verdi.

OLAY BÖLGESİNDE 275 ÇEVİK KUVVET GÖREV YAPMIŞ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, savcı Bildirici'nin talebi üzerine soruşturma dosyasına, 16 Aralık 2013 ve 24 Mart 2014 tarihlerinde 2 ayrı yazı yolladı. Emniyet Müdürlüğü, bu yazılarda olay günü görev yapan 1065 polisin isimlerini soruşturma dosyasına yolladı. Yazılarda, isimleri dosyaya yollanan 1065 polisten 275'inin olayın meydana geldiği bölge olan Okmeydanı'nda görev yaptığı belirtildi.
Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ın avukatı Evrim Deniz Karatana, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün olay bölgesinde 275 polisin görev yaptığını bildirmesi üzerine soruşturma dosyasına bir dilekçe sundu.

'275 KİŞİLİK LİSTE DARALTILSIN'
Dilekçesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yazısında 275 kişilik çevik kuvvet polisinin olay günü olay bölgesinde görev yaptığının anlaşıldığını belirten Avukat Karatana, “Sağlıklı bir soruşturma yürütebilmek için 275 sayısından çok daha dar bir fail profiline ihtiyacımız olduğu ortadadır" dedi.

KASK NUMARALARINİ İSTEDİ
Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma dosyasına yazılan görevlendirme listesinde polislerin kask numaralarının bildirilmediğini hatırlatan Karatana, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yeniden yazı yazılarak görevli polislerin kask numaralarının da soruşturma dosyasına yollanması gerektiğini belirtti.
Dilekçesinde 14 amir, amir vekili, yardımcı ve şefin çağrılarak şüpheli sıfatı ile ifadelerinin alınmasını isteyen Avukat Karatana, ayrıca gaz silahı ZET'i kullanan, kullanma yetkisi bulunan polislerin isimlerinin de soruşturma dosyasına konulmasını talep etti. Avukat Karatana ayrıca olay bölgesinde görevli polislerin telefonlarının HTS kayıtlarının da soruşturma dosyasına konulmasını istedi.

(BB)