KOCAELİ’nin Gölcük İlçesi’nde geçen yıl Ekim ayında gayrimeşru ilişki sonucu dünyaya getirdiği 2 aylık bebeğini karnını doyurduktan sonra evde bırakıp Hatay’ın Erzin İlçesi’ndeki ailesinin yanına giderek ölüme terkeden öğretmen Seçil M.D. İzmit Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.    Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmenliği yapan Seçil M.D. geçen yıl 20 Ekim’de Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne getirdiği 'Berk' bebeğin ölü olduğu anlaşılınca, yapılan ihbar üzerine olay ortaya çıkmıştı. Verdiği ifadelerde, bebeğinin karnını doyurduktan sonra ailesini ziyaret için Hatay’ın Erzin İlçesi’ndeki ailesinin yanına gittiğini söyleyen, 9 gün sonra döndüğünde ise bebeğine mama yedirmek istediğinde yemeyince hastaneye götürdüğünü anlatan Seçil M.D. şok eden bu ifadelerinin ardından tutuklanmıştı. Berk bebeğin cenazesi ise DNA tesbit çalışmalarının ardından 15 günlük süre içinde öğretmenin ailesi tarafından da teslim alınmayınca, kasım ayında Gölcük’teki 17 Ağustos Deprem Mezarlığı’nda bulunan kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.
Soruşturma ve ifadelerinin tamamlanmasının ardından dosya Gölcük’ten alınarak Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcılık tarafından, alınan ifadeler doğrultusunda iddianame hazırlandı. Bu iddianamede birçok ayrıntıya yer verilirken, Seçil M.D. hakkında 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
halen Gebze’deki kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve diğer mahkumların zarar vermemesi için özel koğuşta bulunduğu belirtilen Seçil M.D.’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İzmit Ağır Ceza Mahkemelerinden birinde başlanacağı öğrenildi.