KONYA'da iddiaya göre 250 bin liralık borcu yüzünden tartıştığı 30 yaşındaki Mehmet Akseki'yi tabancayla öldüren 32 yaşındaki Gökhan K., polis tarafından yakalandı. Gökhan K., ifadesinde, ''Tartışmada amcamı itti. Benim mekanımda bana posta koydu. Elini de göğsünden doğru beline götürdüğü için 'Benim anam ağlayacağına senin anan ağlasın' deyip, ateş ettim'' dedi. Akseki'nin üzerinden ise herhangi bir silah çıkmadığı öğrenildi.
Olay, geçen salı günü saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Horozluhan Mahallesi Saraycık Sokak'ta inşaat malzemeleri satan işyerinde meydana geldi. Gökhan K., iddiaya göre, 3 yıl önce Mehmet Akseki'nin işlettiği kafeteryayı yaklaşık 250 bin lira senet karşılığı satın aldı. İddiaya göre Gökhan K., senetleri ödemeyince Akseki borcu ödemesi konusunda zaman zaman uyarılarda bulundu. Gökhan K., geçen salı akşamı Akseki'yi, konuşmak için ortağı olduğu inşaat malzemesi satan işyerine çağırdı. Gökhan K., amcası 39 yaşındaki Deniz K., arkadaşı 28 yaşındaki Osman A. ve Mehmet Akseki birlikte alkol almaya başladı.
Gökhan K. ve Mehmet Akseki arasında borç- alacak yüzünden tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Gökhan K., ruhsatsız tabancasıyla Akseki'nin göğsüne 2 el ateş etti. Akseki, kanlar içinde yere yığılırken Gökhan K. de tabancayı Osman A.'ya verip kaçtı. Çağrılan ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kaldırılan Akseki, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.
Çalışma başlatan polis, olay yerinde bulunan Deniz K. ve tabancayı sakladığı öne sürülen Osman A.’yı gözaltına alındı. Kaçan Gökhan K. da, dün merkez Selçuklu İlçesi'nde aracıyla birlikte polis tarafından yakalandı.
Mehmet Akseki'nin borcunu ödemesi için 2 yıldır kendisini sürekli tehdit ettiğini öne süren Gökhan K., polise verdiği ilk ifadesinde, ''Tartışmada amcamı itti. Benim mekanımda bana posta koydu. Elini de göğsünden doğru beline götürdüğü için 'Benim anam ağlayacağına senin anan ağlasın' deyip, ateş ettim'' dedi. Ölen Mehmet Akseki'nin üzerinden ise herhangi bir silah çıkmadığı öğrenildi.
Şüpheliler, sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilecek.