Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, belediyenin yağmurlu havalarda rögar kapaklarının tıkanmasını önlemeye yönelik temizlik çalışması kapsamında  kanalizasyon hattı üzerinde açtığı 3 çukuru kapatmaması tepki çekti. Kötü kokuya neden olan çukurlar, çevrede oyun oynayan çocuklar için de tehlike oluşturuyor.
Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün, Terakki Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki kanalizasyon hattı üzerinde açtığı 3 çukur kapatılmadı. Belediyenin çukurların etrafına çektiği güvenlik bantları koparılırken, bir çukurun çevresine iki çöp konteyneri konularak önlem alınması dikkat çekti.
Çevre esnafı, çevrede oyun oynayan çocukları için tehlike oluşturan ve kötü kokuya yol açan çukurların kapatılmamasına tepki gösterdi. Esnaflardan 58 yaşındaki Bayram Varol, çukurların yaklaşık 1.5 aydır açık olduğunu söyledi. Çevre sakinlerinden 59 yaşındaki Hüseyin Karabayır ise evde kokudan duramadıklarını, cam açamadıklarını belirtti. Karabayır, "Çocuklarımızı dışarıya çıkaramıyoruz. Mahallenin çocukları burada oyun oynuyorlar. Çukura düşmelerinden korkuyoruz. Gördüğümüzde çocukları oradan uzaklaştırıyoruz" diye konuştu.
Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ise kanalizasyon hattı üzerinde 40 yıldır temizlik çalışması yapılmadığını belirterek, "Her yağmur yağdığında rögarlar menfezler tıkanıyor. Bu yüzden temizlik çalışması yaptık. 40 yıldır el sürülmemiş, biz temizledik. Çalışmalar vatandaşın istediği gibi hızlı ilerlemiyor. Vatandaş hemen olsun istiyor. O çukurları kısa sürede kapatacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI