Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'in Üçkuyular Semti'ndeki aktarma istisyonunda, kurallar gereği yasak olduğunu söyleyip pazar aracını almayan belediye otobüs sürücüsü ile aralarında kadınların da bulunduğu bir grup arasında kavga çıktı. Şoförlerin saldırısına uğradıklarını söyleyip vücutlarındaki morlukları gösteren Hülya Dinler ile Burcu Ütük, suç duyurusunda bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada ise sürücünün kuralları uyguladığı, sonrasında ısrar eden grubun saldırısına uğradığı ifade edildi. Geçen pazartesi saat 18.00 sıralarında Üçkuyular aktarma istasyonunda meydana gelen olayda, Hülya Dinler, oğlu ve arkadaşlarıyla Yassıcıada'dan döndükten sonra belediye otobüsüne binmek istedi. Ancak, otobüs şoförü kurallar gereği araçlara pazar arabalarının alanmasının yasak olduğunu dile getirdi ve onlarla binmelerine izin vermedi. Bu tartışma sürdüğü sırada geri manevra yapan otobüslerden birisinin gruptakilerden psikolojik sorunlarından dolayı askerden hava değişimi iznine gelen İlker Adıslı'ya çarpması sorunu bir anda arbede çıktı.
Belediye otobüsü şoförleri ile aralarında kadınların da bulunduğu grup arasında çıkan kavgada yüzlerinden yaralanan Hülya Dinler, Burcu Ütük ile yanındakiler karakola gidip şoförler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine aktarma merkezindeki şoför ile haraket memuruda karokala gidip ifade verdi.
Karakol önünde basın mensuplarına açıklama yapan Hülya Dinler, "Pazar arabasını bindirmemize izin vermediler. sonrasında izin almaya çalıştığımız sırada da oğluma başka biri otobüs çarptı bunun üzerine kavga çıktı. Şoförler bizlere bile saldırdı. Beni çenemden arkadaşımı da boydundan ve sırtından yaraladı. Ben sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Burcu Ütük ise boynundaki morlukları gösterdi ve otobüs şoförlerinin kendisini tartakladığını ileri sürdü.
BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ
konuyla ilgili büyükşehir belediyesinden de yazılı açıklama geldi. Bu tür pazar arabalarının otobüsler içerisinde yaralanmalara neden olduğu, sürücünün de kuralları uyguladığı ifade edilen açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 'Toplu ulaşım araçlarında uyulması gereken kurallar', başlıklı talimatnamesinin 15. maddesine göre kazalara neden olabileceği gerekçesiyle otobüslere pazar arabasıyla binilmesinin yasak olduğu açıkça belirtilmiştir. ESHOT’un şoför personeli de bu talimatı uygulamak durumundadır. 7 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00 civarında meydana gelen olay bu kurala aykırı davranma konusunda ısrarcı davranan bir grubun görevli personele fiili saldırıda bulunmasıyla gerçekleşmiştir. Söz konusu kişiler bu konudaki uyarılara şiddetle itiraz ederek şoför, hareket memuru ve kontrolörleri de hedef alan saldırılarını gerçekleştirmiş, resmi evrak niteliğindeki iş listesine de el koymuşlardır. Can güvenliklerinin tehdit altında olduğunu gören görevliler, kendilerini koruyabilmek için olay yerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Gerçekleşen saldırı nedeniyle çok sayıda otobüs seferi de aksamış, tarafların birbirinden şikayetçi olmak için gittikleri İnciraltı Karakolu’nda da grup taşkınlık ve saldırılarını sürdürmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren şahıslardan davacı olunacaktır" açıklamasını yaptı.

FOTOĞRAFLI