MANİSA’nın Kırkağaç İlçesi’nde, belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan 44 yaşındaki İ.Y., maddi sıkıntıları nedeniyle cami minaresine çıkıp, intihar girişiminde bulundu. Ak Partili Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ve polisler tarafından yarım saatte güçlükle ikna edilip, indirildi.
Üç yıldır belediyede çalışan evli, ikisi engelli üç çocuk babası İ.Y., bugün saat 16.30 sıralarında, Cuma Namazı’nın ardından Danacı Camisi’nin minaresine çıktı. Minareden, “Yaşamaktan bıktım. Geçim sıkıntısı nedeniyle ailevi sorunlar yaşıyorum” diye bağıran İ.Y.’yi gören çevredekiler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri İ.Y.’yi inmesi için ikna etmeye çalıştı. Polislere direnen ve yanına kimseyi yaklaştırmayan İ.Y., Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ile görüşmek istediğini söyledi. Bunun üzerine polis Başkan Gedüz ile görüşüp, durumu anlattı.
BAŞKAN MİNAREYE ÇIKARKEN RAHATSIZLANDI
Olay yerine gelen Başkan Gedüz, minareye çıkarken rahatsızlanınca, yarı yoldan dönüp, aşağından telefonla gereken desteği vereceklerini belirterek İ.Y.’den minareden inmesini istedi. Bu sırada Kırkağaç İlçe Emniyet Müdürü Mithat Uysal da minareye çıkıp, İ.Y.’yi ikna için uğraştı. Yarım saat sonra İlçe Emniyet Müdürü Uysal’ın kendine uzattığı eli tutan İ.Y., ikna olup, minareden indi. İ.Y., ifadesine başvurulmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.