KIRIKKALE'nin Hacılar Beldesi'nde 11 Mart 2010 tarihinde Belediye eski Başkanı Memduh Bodur'un öldürülmesine ilişkin davada yargılanan 4 sanığa ömür boyu, 1 sanık ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.
Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya sanık ve müşteki avukatları katıldı. Duruşmaya, tutuklu 5 sanık da cezaevinden görüntülü sistemle katıldı. Mahkeme heyeti, tarafların son beyanlarını dinledikten sonra kararı açıkladı. Buna göre, sanıklardan Bülent Koyuncu, 'Bodur'u yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek', sanıklar Erdal Erdoğan, Cengiz Erdoğan ve Mehmet Çengel ise 'Koyuncu'yu, Bodur'u öldürmeye azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti sanıkların duruşmadaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak, cezaları ömür boyu hapis cezasına çevirdi.
YÖNDER'E CEZA İNDİRİMİ
Sanık Emre Yönder'e ise 'Bodur'un öldürülmesine yardım ettiği' gerekçesiyle önce 20 yıl hapis cezasına verildi. Bu ceza da hafifletici nedenler göz önüne alınarak 16 yıl 8 aya indirildi. Mahkeme, kararın kesinleşmesi durumunda, bazı sanıkların ifadelerinde ismi geçen ve haklarında soruşturma açılmasını gerektirecek boyutta beyan bulunan 3 kişi hakkında Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına ve sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi.