Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA’nın Altınova İlçesi'ne bağlı Kaytazdere Belde Belediyesi hizmet binasına gece geç saatlerde giren iki maskeli hırsız, kasadaki 9 bin 500 TL ve yaklaşık 18 bin lira değerinde altın ile 200 tabanca fişeği çaldı.
Kaytazdere Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü odasına dün gece arka kısımdan giren yüzleri maskeli iki hırsız, odadaki çelik kasayı açarak Belediye Başkanlığı’na ait 9 bin 500 TL, Zabıta Müdürlüğü’nde görevli personele ait 7.65 mm çapında 200 tabanca fişeği ve muhasebe memuru İ.D.’nin güvenli bulduğu için koyduğu kendisine ait 18 bin lira değerinde 5 burma bilezik, 9 cumhuriyet altınını çaldı.
Kaytazdere Belediye Başkanı CHP'li Ali Kangal yaptığı açıklamada hırsızlık olayının organize bir şekilde yapıldığını söyledi. Kangal, "Güvenlik kameralarında iki tane kar maskeli ve eldivenli hırsız ve iki gözlemci görülüyor. Olay tamamen organize. Güvenlik görevlisinin bir an kendileri için yapılan bölüme girmesini fırsat bilen zanlılar, Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait odanın penceresini söküp hırsızlığı gerçekleştirdiler" dedi.
Altınova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin kimlik tespiti ve yakalanmaları için çalışmayı sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI