Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL, () Avcılar BEDAŞ Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Erdem Toprak ve Alpay Havalı'nın işten çıkarılmasını protesto eden DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyeleri sabah saatlerinde bina önüne gitti.
Ancak işçi ve sendika çalışanları özel güvenlik ve polis tarafından içeri alınmadı. Bunun üzerine grup zorla içeri girmeye çalıştı. Kısa süreli arbede yaşandı. İşçiler itiş kakış arasında içeri girdi. Binaya giren işçiler çalışma bölümlerine girmek istedi. Ancak özel güvenlik görevlileri buna da izin vermedi. Yine arbede çıktı. Bu sırada Recep Garip Gazioğlu fenalık geçirerek yere düştü. Garipoğlu'na ilk müdahaleyi işçi arkadaşları yaptı. Garipoğlu olay yerine gelen ambulansla Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Garipoğlu'nun kalp krizi geçirdiği belirlendi. Yoğun bakıma alınan Garipoğlu'nun tedavisi devam ediyor.

"POLİSİN VE GÜVENLİKLERİN DARP ETMESİ SONUCUNDA..."
Garipoğlu'nun arkadaşları ve sendika üyeleri de hastane önüne geldi. Olay sırasında eyleme katıldığını söyleyen sendika üyesi Hüseyin Bozalı, işten atılan arkadaşları için iş bırakma eylemi yaptıklarını söyleyerek, "İş yerlerine gittiğimiz de BEDAŞ'ın özel güvenlikleri bizi içeri sokmadı. Biz de iş yerlerine girmeye çalışırken bir arbede oluştu. Bu arbede sırasında müdürlüğün kapı ve penceresi kırıldı. Polisin ve güvenliklerin darp etmesi sonucunda biber gazı kullanması sonucunda iş yeri temsilcisi arkadaşımız kalp krizi geçirdi. Arkadaşımızın durumu kritik. Doktorlar 4 saat sonra kan alacak" diye konuştu.
Hakan Değirmenci ise "İki arkadaşımız işten atıldı. Biz de kanundan kaynaklı hakkımızdan yararlanmak için eylem yaptık. Bizi içeri almadılar. Arbede oldu. Bu şekilde içeri girdik. Recep arkadaşımız bu olaylar sırasında kalp krizi geçirdi" diye konuştu.

KALP KRİZİNDEN SANİYELER ÖNCE
Yaşanan olaylar işçiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde işçilerin kapı önünde beklediği, ancak içeri girmelerine izin verilmediği görülüyor. Bunun üzerine işçiler hep birlikte yüklenerek içeri giriyor. Ardından işçilerle özel güvenlikçiler arasında tartışma çıkıyor. Bu sırada darp edildiği iddia edilen Gazioğlu ekrana yansıyor. Başka bir cep telefonu görüntüsünde ise yerde yatan Recep Garip Gazioğlu görülüyor. Gazioğlu'nun, işçilerin zorla girdiği kapının kenarında içeride yerde yattığı görülüyor. Arkadaşlarının müdahale ettiği Garipoğlu'nun hastanedeki tedavisi devam ediyor.

(FOTOĞRAFLI)