Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ’nin Gölcük İlçesinde, geçen yıl Ekim ayında 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Hatay’daki ailesinin yanına gidince, çocuğunun ölümüne neden olmaktan tutuklanan 35 yaşındaki Seçil Müge D.'nin yargılanmasına 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.  Savunmasında Seçil Müge D., bebeğini  arkadaşına emanet ettiğini ve kendisinin öldürmediğini iddia etti.
Gölcük İlçesi'nde 20 Ekim 2013′te Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde polis memurlarının Cumhuriyet Savcısını arayarak hastaneye ölü bir bebeğin getirildiğini söylemesi üzerine başlatılan soruşturmada, daha sonra 'Berk' adı verilen bebeğin açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğü tespit edildi.
Gölcük'teki Rheınland Pfalz İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Seçil Müge D., polis memuru T.A. ile olan ilişkisinden bir erkek bebek dünyaya getirdi. Kurban Bayramı tatili öncesinde anne Seçil Müğe D. bebeği evde yalnız bırakarak 9 günlüğüne Adana'ya, yakınlarının yanına tatile gitti. Bebek ise açlık ve susuzluktan öldü. Yakınları da almadığı için bebeğin cenazesi Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgunda bir süre tutulduktan sonra, deprem kurbanlarının toprağa verildiği 17 Ağustos Mezarlığı'nda defnedildi.
'TECAVÜZE UĞRADIM'
İzmit 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bebeğini ölüme terk ettiği iddiasıyla öğretmen anne Seçil Müge D. 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Hülya Yazar'ın duruşmaya müdahil olarak katılma talebi, mahkeme heyeti tarafından reddedildi.
Duruşmaya getirilen tutuklu sanık Seçil Müge D.'ın savunması alındı. Gözyaşları içersinde savunma yapan ve bebeğin babası olan T.A.'nın tecavüzüne uğradığını iddia eden Seçil Müge D., "T.A. ile tanıştıktan sonra evlenme kararı aldık. Benden nüfus kağıdımı ve evlenmek için evrakları istedi. Tanışmak amacıyla Adana'ya ailesinin yanına çağırdı. Orada bana tecavüz etti. Orada iki hafta kaldıktan sonra evime döndüm. Hamile olduğumu söylediğimde ise bebeği aldırmamı söyleyerek tehditlerde bulundu. Bu süreçte korkularım nedeniyle geceleri uyayamadım" diye konuştu.
'BEBEĞİ ARKADAŞIMA EMANET ETMİŞTİM'
Bebeği arkadaşı Metin Şancı'ya emanet ettiğini ve öleceğinin aklına gelmediğini söyleyen Seçil Müge D. konuşmasına söyle devam etti:
"Doğumdan sonra, beyninde tümör oluştuğunu öğrendiğim annemin yanına gitmeye karar verdim. Bebeği de yakın arkadaşım olan Metin Şancı'ya emanet ettim. Herhangi bir sorunda beni aramasını söyledim. Ailemin yanında kaldığım süre içersinde beni aramayınca ben de herhangi  bir sorun olmadığını düşündüm."
'YILLIK İZİN VE DOĞUM İZNİ KULLANMADIM'
Olayın duyulmaması için yıllık izin ve doğum izinlerini kullanmadığını söyleyen Seçil Müge D., "Yasak ilişkiden dolayı doğum olacağı için bunu çevremdekilere hissettirmemek amacıyla yıllık izin ve doğum izni kullanmadım. O ağrılarla okula gittim ve o yüzden çok acılar çektim. Bebek doğduktan sonra da evden okula giderken bebeği kuaför olan arkadaşım Nurhayat Şahin'e emanet ediyordum" dedi.
MAHKEME SALONUNDA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Bebeği aldırmak için Gölcük'te özel bir hastaneye gittiğini söyleyen Seçil Müge D.  savunmasına şöyle devam etti:
"Gölcük'te özel bir hastanede bebeği aldırmak istemiştim. Büyüdüğünü ve alamayacaklarını söylediler. Daha sonra Metin Şancı arkadaşımdan doktor bulmasını istedim. İzmit'te bulduğu özel hastanedeki bir doktor bebeğin 2.5 aylıktan büyük olduğunu ve kürtajın öldürmekle eşdeğer olacağını söyleyerek bebeği alamayacaklarını söylediler."
Seçil Müge D. bunları anlatırken sık sık duruşma salonunda gözyaşlarına boğuldu.
‘BANA BEBEĞİNE BAKMAMI SÖYLEMEDİ’
Tanık olarak dinlenen ve bebeğine bakması için kendisini aramadığını söyleyen Metin Şancı  ise “Erzincan’da 2003 yılında tanıştım. Kendisiyle sohbet edip sıkıntılarımızı paylaşıyorduk. Kendisi doğum yaptığını ve benden doktor ve bakıcı bulmamı istedi. Fakat sürekli sorunları nedeniyle kendisiyle görüşmeyi kestim. Doğumdan sonra bebeğini evde bırakıp gittiğinde bana bebeğine bakmamı söylemedi. Zaten evinin anahtarını da bana vermemiştir” diye konuştu.
TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ
Sanık avukatı suç kastı olmadığı için ve bebeği öldürdüğüne dair delil de bulunmadığını söyleyerek sanık Seçil Müge D.'nin tahliyesini talep etti. Bunun üzerine Seçil Müge D. da 'Tahliyemi istiyorum' dedi.
Mahkeme heyeti, şu anda Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğu belirtilen polis memuru T.A.'nın ifadesinin alınması için Siverek Ağır Ceza Mahkemesine talimatla yazı yazılmasına,  Gölcük'te kuaförlük yapan Nurhayat Şahin'in tanık olarak dinlenmesine, Yüzbaşılar Sağlık Ocağı'nda görevli Doktor Nesrin Çetiner'in çağrılıp dinlenmesine karar verdi. Mahkeme 24 Nisan 2014 tarihine ertelendi.

EA(MB/AAA) (FOTOĞRAFLI)