ADANA'da evine girerek, ikiz bebeklerinden birini  kaçırmak isteyen 46 yaşındaki Mustafa Çakmak'ı bıçaklayarak ölümüne neden olmaktan 10 yıl hapis cezası alan 34 yaşındaki Mehmet Atakul, Yargıtay cezayı fazla bulunca, bu kez 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Merkez Seyhan İlçesi Hanedan Mahallesi'nde, 5 Ağustos 2009'da meydana gelen olayda, iddiaya göre Mustafa Çakmak, saat 03.00'da Atakul Ailesi'nin oturduğu eve girip balkonda uyuyan ikizlerden 1,5 aylık Mustafa'yı kucağına aldı. Anne 41 yaşındaki Yasemin Atakul ağlayan bebeğiyle ilgilenmek için kalktığında, oğlunu kucağına almış olan Mustafa Çakmak'la karşılaştı. Çığlık atan kadının sesine eşi Mehmet Atakul uyanınca,  Mustafa Çakmak bebeği koltuğa bırakarak yatak odasına kaçıp, dolaba girdi. Mehmet Atakul, eşinin verdiği bıçakla yatak odasına saklanan Çakmak'ı bıçakladı. Yaralanan Çakmak, kaçmak için 2'nci kattaki evin balkonundan atlayınca yaralandı. Mehmet Atakul'un çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Çakmak öldü.
ADAM ÖLDÜRMEKLE SUÇLANDI
Gözaltına alınan Atakul çifti, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Atakul çifti hakkında Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mehmet Atakul, yaşadığı dehşet anlarını şöyle anlattı:
"Eşime bıçak getirmesini ve polisi aramasını söyledim. Bıçağı elime alarak hırsıza dışarı çıkmasını söyledim. Bunu fark eden hırsız birden dolaptan çıkarak pencereye doğru kaçtı, dizini vurduğu camı kırdı ve pencereyi açtı. Aşağıya atlamakta tereddüt edince elimdeki bıçağı salladım. Sanırım kalçasına isabet etti. Sonra aşağı atladı bir daha da kalkamadı. Yaralandığını görünce ambulansı çağırdım."
'AĞLAYINCA UYANDIM'
Yasemin Atakul ise bebeğinin ağlamasıyla kardeşini kurtardığını dile getirdi. Hırsızın kucağında bebeğini gördüğünde şoke olduğunu belirten Yasemin Atakul şunları söyledi:
"Gece bebek ağlayınca karınlarını doyurmak için kalktım. Bir anda karşı karşıya geldiğim hırsız bana sürekli 'sus' diyordu. Çok korktum. Eşime seslenince oğlum Mustafa'yı bir anda kanepeye fırlattı. Eşim içeri geldi, benden bıçak isteyip polisi aramamı söyledi. Bebeği alıp satacak mıydı, yoksa organ mafyasına mı verecekti anlayamadık. Ama ağlamasaydı belki de bebeklerimden biri şimdi olmayacaktı."
10 YIL HAPİS
Mahkeme heyeti, Mustafa Çakmak'ın, başının üzerine düşmesi sonucu geçirdiği beyin kanamasından öldüğü ve düşmeden önce de öldürücü bıçak darbesi aldığı yönde gelen raporu da göz önünde bulundurarak Mehmet Atakul'u ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da, ağır tahrik altında bıçağı kullandığı için cezayı 12 yıla, mahkemedeki iyi halinden dolayı da 10 yıla indirdi. Eşine yardımcı olduğu öne sürülen Yasemin Atakul'un ise beraatına karar verildi.
YARGITAY 'FAZLA' DEDİ
Sanık avukatının itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, mütalaasında, 'Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez' değerlendirmesini yaparak kararın bozulmasını talep etti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi de, olayın 'kastan öldürme' değil, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçunu oluşturduğunu belirterek oy çokluğuyla kararı bozdu. Kararda, 'Ölüm olayı her ne kadar düşmeye bağlı beyin kanaması sonucu gerçekleştiyse de, zanlının bebeği bırakarak kaçmaktan başka bir amaç gütmediği halde peşinden bıçak sallayarak yaralamasından dolayı sanığın eyleminin 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma suçunu oluşturduğuna' karar verdi.
2.5 YILA İNDİRİLDİ
Bozma karanının ardından yerel mahkeme dosyayı yeniden ele aldı. Daha önce ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Atakul, bu kez 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Sadece sanık avukatının katıldığı duruşmada mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Atakul'a, önce 'yaralama' suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Sonra da 'haksız tahrik' ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı ceza 2 yıl 6 aya indirildi. Karar kesinleşirse, Atakul cezaevine girecek.