MARDİN'in Nusaybin İlçesi yakınlarında sınırı kaçak geçen ve polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçarken açılan ateşte 3 kişinin öldürülmesi BDP'liler tarafından protesto edildi.
Pazar günü Nusaybin'de mayınlı sınırı kaçak geçerek Türkiye'ye geçmek isteyen ve polisin 'Dur' ihtarına uymayıp kaçarken açılan ateş sonucu 3 Suriyeli'nin öldürülmesi BDP'liler tarafından sınırda protesto edildi. BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ile partililerin katıldığı protesto gösterisi sırasında İpekyolu trafiğe kapatılarak bir süre oturma eylemi yapıldı. BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Suriyeli 3 sivilin infaz edildiğini ileri sürerek, bu durumu kınadıklarını söyledi. Dora, şöyle dedi:
"Başbakan, Diyarbakır'da 'Cezaevleri boşalacak, dağdakiler inecek' derken aynı günde burada 3 insanımız infaz edilmiştir. Bildiğiniz gibi Suriye'de iç savaş devam etmektedir. Bu insanlar sınırdan uzak bir şekilde ve üzerindeki eşyalara bakınca bir insanın duygulanmayıp ağlamaması elde değil. Suriye ve Türkiye'deki sınırlar arasına geçişler yapılırken herhangi bir müdahale yapılmamaktadır. Bu insanların sağ ele geçirip tutuklanmaları mümkün iken infaz edilmiş olmaları bu bölge de insanların canına herhangi bir değer verilmemektedir. Öncelikle yapılmış olan bu infazı şiddetle kınıyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kısa süre önce sınırda örülen duvar için hükümetle yaptığımız görüşmelerimizde de asla bu sınırları kabul etmeyeceğimizi deklere ettik. Bu düşünce ve politikamızdan vazgeçmeyeceğiz. Cetvelle çizilen bu suni sınırları asla kabul etmeyeceğiz. Bu infazlar uluslararası sözleşmelere hem de  ulusal mevzuatımıza aykırı olarak yapılmıştır. Başbakan, İçişleri Bakanı, Vali gerçekten bu anlamda samimi iseler bu infazın hesabını soracaktır. Bu infazı gerçekleştirenler için derhal bir komisyon oluşturup sorumluları etkililere teslim etmelidir."
BDP'liler görüntü almak isteyen bir polise tepki gösterdi. Gerginlik araya girenler tarafından büyümeden önlendi.