MARDİN'in Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan'ın, kaçak geçişleri önlemek amacıyla Suriye sınır hattında yapımına başlanan güvenlik duvarını protesto için, 3 gün önce oturma eylemiyle başlayıp dün ölüm orucuna çevirdiği protestosu sürüyor. BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, kentteki BDP'li belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyelerinin de, Gökkan'a destek amacıyla yarın süresiz açlık grevine başlayacağını söyledi.
Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı kentinin sınır hattında kaçak geçişleri önlemek amacıyla yapımına başlanan güvenlik duvarını protesto etmek amacıyla 3 gün önce oturma eylemine başlayan, dün de bunu ölüm orucuna çeviren Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın eylemi bugün de sürüyor. BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, il genel meclis üyeleri, Nusaybin Belediye çalışanları, BDP PM üyeleri, Barış Anneleri İnsiyatifi üyeleri destek amacıyla sınır hattındaki Başkan Gökkan'ı ziyaret etti.
MARDİN'DE SEÇİLMİŞ BDP'LİLER YARIN SÜRESİZ AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR
Ziyaret sırasında kalabalık grup, sık sık alkış ve zılgıtlar eşliğinde, 'Direne direne kazanacağız' ile Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar attı. BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, Mardin'de BDP'li ilçe ve belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile başkanlarının yarın saat 12.00'da Gökkan'a destek olmak amacıyla süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını söyledi. Sınırda örülen duvarı 'utanç duvarı' olarak nitelendiren Kaymaz, Türkiye'de kendisine demokrat diyen herkesin tepki göstermesi gerektiğini belirterek, "Tüm Kürdistanlılar'ı ve kendisine demokratım diyen herkes, bu duvara tepki göstermelidir. Hiç kimse sınırda örülen bu duvara sessiz kalmamalıdır. Mardin'de seçilmiş tüm kişilerin başlatacağı süresiz-dönüşümsüz açlık greviyle yetinmeyeceğiz. Duvarın inşaatının durdurulmaması durumunda, her yeri 'serhildan (başkaldırı)' alanına çevirerek, daha radikal eylemler yapacağız" dedi.
Bu arada Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek olmak amacıyla sınır hattına gelen grupların bekleyişi sürüyor.Eylemin yapıldığı alanda, güvenlik güçleri de polis ve askerlerin aldığı sıkı güvenlik önlemi de devam ediyor.
KEPENKLER KAPANDI, ÇÖPLER TOPLANMADI
Başkan Gökkan'ın sürdürdüğü ölüm orucu nedeniyle bugün ilçede esnaflar kepenklerini açmadı. Nusaybin belediyesi de bugün çöpleri toplamadı.