ANKARA, () - 2014 Yerel Seçim Kampanyası kapsamında sokak ve cadde süslemeleri yapan CHP Çankaya İlçe Başkanlığı gençlerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin saldırısına uğradığı iddia edildi. Olayda CHP'li 5 gencin yaralandığı belirtildi.

CHP'li gençlerin, Balgat Bölgesi Cevizlidere Caddesi'nde 3 Mart'ı 4 Mart'a bağlayan gece 01.00 sularında bayrak asma çalışması yaparken pala ve sopalarla uğradıkları olay yerine gelen CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, iki tane vinç, polis arabası, iki tane resmi zabıta aracı, dört tane sivil araçla parti bayraklarını sökmeye gelen Büyükşehir Belediyesi görevlilerin 5 genci yaralandığını ve parti araçlarından birini ağır tahrip edildiğini söyledi.

Perçin, "Müdahalede bulunup bununla da yetinmeyerek süsleme yapan gençlere pala ve sopalarla saldırmak tam da AKP'nin ben merkeziyetçi anlayışına yakışır bir davranış olmuştur. Yaralanan genç arkadaşlarımız ambulanslarla en yakın hastaneye sevk edildi ve rapor da alındı. 20 yıldır Çankaya'yı cezalandıran Gökçek, Çankaya'da gençleri birbirine düşürmeye kavga ettirmeye çalışmasın. Çalışmasını enerjisini kent yönetimine harcamak yerine sürekli kavga gürültü ben yaptım anlayışıyla sürdürdüğü saltanatının sonu yaklaştıkça hırçınlaşıyor. Gençlerimizin üstünden elini çek Melih Gökçek!." dedi.

Gençlerin Büyükşehir Belediyesi adamları tarafından darp edilerek yaralanmalarına sebep olmalarının yanı sıra tehdit de edildiklerini ifade eden Mehmet Perçin, "Gençlerimiz 'Daha göreceksiniz' diye tehdit edilmişler. Dağ başı mı burası kimi hangi işten alıkoyuyorsunuz. Seçim sisteminde bize verilen hakları sonuna kadar kullanarak çalışacağız. Kimse engel olamaz. Hodri meydan. Gençlerimizin karşı karşıya kaldıkları saldırının zabıta ve polis önünde gerçekleşmesi daha vahim bir durum. Gençlerimiz sahipsiz değil sokaklar da sizin değil beyler" şeklinde konuştu.

Perçin, faşist diktaya karşı vatandaşların partilerinin bayraklarını evlerinin balkon ve pencerelerine asmaları çağrısında bulunarak "En azından bunu engelleyemezler" dedi.

Perçin, vatandaşların CHP adaylarının bayrak ve afişlerini CHP Çankaya İlçe Başkanlığı ve seçim bürolarından temin edebilecekleri bilgisini verdi.

() (FOTOĞRAFLI)