BATMAN'da özel bir banka şubesine giren silahlı 3 kişi güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdikten sonra, aldıkları parayla kaçtı. Polis kaçan soygunculardan 2'sini tabancalarıyla ve bir miktar parayla birlikte yakalarken, diğer soyguncunun yakalanması için operasyonlar sürüyor.
Batman'ın en merkezi yeri Turgut Özal Bulvarı'nda bulunan özel bir banka şubesine bugün öğle saatlerinde müşteri gibi giren 3 kişi, biranda üzerlerinde taşıdıkları tabancaları çıkarıp, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Daha sonra veznelere yönelen soyguncular, görevlilerden paraları verdikleri torbaların içlerine koymasını istedi.
Görevliler paraları torbalara koyduğu sırada, bir görevli bankanın otomatik olan dış kapısını kapatmak istedi. Bunun üzerine soyguncular şube içinde tabancalarla havaya ateş açtıktan sonra yanlarına aldıkları yüklü miktarda parayla kaçtı.
Soyguncuların açtığı ateşte ölen ve yaralanan olmazken, kurşunlar banka şubesinin camlarına isabet etti.
Banka şubesinden hızla çıkan soyguncular Diyarbakır plakalı bir otomobile binerek kaçmaya başladı. Durumunun bildirilmesi üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi kaçan soygunları takibe aldı.
OTOMOBİLİ TERKETTİLER, PARALAR YOLLARA SAVRULDU
Kent caddelerinde kovalamaca sırasında polis zaman zaman havaya ateş açarken, yakalanacağını anlayan soyguncular Cumhuriyet Mahallesi'nde araçlarını terk edip, yanlarına aldıkları paralarla yaya olarak kaçmaya başladı. Soygunlar kaçarken, aldıkları paraların bir kısmı ise yollara savruldu.
Polis, geniş çaplı düzenlediği operasyonlarda soygunculardan 2'sini üzerlerindeki tabanca ve çaldıkları bir miktar para ile ele geçirdi. Kaçan diğer soyguncunun yakalanması için geniş çaplı operasyonlar sürdürülüyor.
Batman Valisi Yılmaz Arslan, silahli banka soyguncularından 2'sinin yakalandığını, 1'inin ise yakalanması için operasyonların sürdüğünü söyledi. Bankadan alınan para miktarının henüz netleşmediğini belirten Vali Arslan, bu konuda sayım işlemlerinin sürdüğünü kaydetti. Vali Arslan, şunları söyledi:
"Soygun olayına katılan üç kişiden biri firarda. Ekiplerimiz yakalanması için çalışıyor. İki soyguncu da silahlarıyla birlikte ele geçirildi. Para rakamı henüz netleşmedi. Paradan bir kısmının sokağa savrulduğu söyleniliyor. Banka görevlilerinin kayıp parayla ilgili çalışması da var. Tabancayla ateş edilirken seken mermiler yüzünden şubenin camları isabet aldı."