BATMAN'da bazı doktorlar adına sahte reçete düzenlediği ve bu reçetelerle ilaç alınarak haksız kazanç elde edildiği ihbarı üzerine düzenlenen 19 şüpheli gözaltına alındı.
Batman'da bazı doktorlar adına sahte reçete düzenlediği ve bu reçetelerle ilaç alınarak haksız kazanç elde edildiği ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yaptığı çalışmanın ardından bugün operasyon düzenleyip 19 kişiyi gözaltına aldı. Bu sabah ev ve işyerlerine eş zamanlı düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 19 kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor. İlaç ve reçete yolsuzluğu ile ilgili Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi;
"Birçok doktor ve vatandaşın mağdur olduğu tespit edilmiştir. Mağduriyetin giderilmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor. İl merkezi ve ilçelerde bazı art niyetli kişi veya kişilerin, doktorlar adına sahte reçeteler oluşturarak, 'İlaç ve reçete yolsuzluğu' yaptıkları ve kamuyu zarara uğratarak haksız kazanç elde ettikleri duyumları alınarak birçok soruşturma başlatıldı. İddialara konu olayların, doktorların hastane ve reçete işlemlerinde kullandıkları programlar üzerinden, şahısların bilgisi olmaksızın üçüncü şahıslar tarafından adına reçete yazılarak gerçekleştiği, usulsüz olarak yazılan e-reçetelerin çoğunlukla eczaneler aracılığıyla ilgili kuruma fatura edildiği anlaşılmıştır."

AA(GG/İD)