Ankara Cumhuriyet Başsavcılığ'ndan gündeme bomba gibi düşecek bir son dakika açıklaması geldi.

Başsavcılık, 11 bin 480 kişinin GSM numarasının iradesi dışında Bylock'a yönlendirildiğini açıkladı. Başsavcılık'tan yapılan açıklamaya göre FETÖ bu yöntemle gerçek ByLock kullanıcılarına ulaşılmasını engellemek istedi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA: Başsavcılıktan yapılan açıklamada,"ByLock örgüt içi gizli haberleşme amacıyla geliştirilmiş ve bu özelliğiyle yürütülen soruşturmalarda örgüt üyeliğinin ispatında başvurulan önemli bir delildir. Uygulamanın bu özelliği ile delil değeri Yargıtay içtihatlarıyla da teyit edilmiş, kişilerin bu ağa dahil olduğunu kesin kanaate ulaştıracak teknik verilerle tespiti halinde örgüt üyeliğinin dayanağı olacağı ortaya konulmuştur" denildi.

11 BİNDEN FAZLA KİŞİYE BYLOCK YÜKLENMİŞ

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Detaylı inceleme neticesinde, benzer özellikler taşıyan 11 bin 480 GSM kullanıcısının Bylock IP'sine yönlendirildikleri tespit edilmiştir. Bu karartmayı yapan şüpheliler konusunda soruşturma devam etmektedir.

DOSYALARIN YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİR

11 bin 480 GSM numarasıyla ilgili tespitler il başsavcılıklarına, başsavcılıklara iletilmiş, raporlar ilgili mercilerle paylaşılmıştır. Bu gelişmeler ışığında GSM numarası kullanıcılarının hukuki durumlarının soruşturma dosyalarında yer alan diğer delillere göre yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir."