BİLECİK'de Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaatı çalışmaları nedeniyle yuvarlanan kaya parçaları, Aysel Ertürk ile eşi Tahir Öztürk'ün evlerinin çatısını ve duvarını delip içeri girdi.
Merkeze bağlı Başköy'de oturan Aysel Ertürk, YHT hattı inşaatı nedeniyle ev ve evlerinin bitişiğindeki kendilerine ait marangoz atölyesine istimlak kararı verildiğini söyledi. İstimlak kararına alınmasına karşın kendilerine para ödenmediğini ifade eden Ertürk, bu nedenle evlerini ve marangoz atölyesini boşaltmadıklarını belirtti.
CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK
2 çocuk annesi Aysel Ertürk, Bilecik- İstanbul arasındaki YHT hattı inşaatı çalışmaları nedeniyle tüneller açıldığını, yakınlarındaki dağlık bölgeden bu çalışmalar nedenle kaya parçalarının evlerine doğru yuvarlandığını söyledi. Kayalardan bazılarının evlerinin çatısını ve duvarını delip içeriye girdiğini, can güvenliklerinin olmadığını anlatan Aysel Ertürk şöyle konuştu:
"TCDD yetkilileri bize 'buradan çıkın gidin diyor'. Nereye gideceğiz? Kocam marangoz, burası bizim hem evimiz hem işyerimiz. Evimiz istimlak edildi ama paramız ödenmedi. Tapu da halen bizim üzerimizde. Yüksek Hızlı Tren Hattı inşaat çalışmaları nedeniyle kayalar sürekli olarak evimize doğru yuvarlanıyor. Kayalardan bazıları duvarlarımızda delik açıyor, bazıları çatımızdan içeri giriyor. Adeta başımıza kaya yağıyor. Can güvenliğimiz yok. Yetkilileri defalarca uyarmamıza rağmen hiçbir önlem alınmıyor. Her an kayaların altında kalıp ölme tehlikesiyle karşı karşıyayız."

CE(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)