ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesine bağlı Geyikli Beldesi'ndeki yazlıklarının önünden 2 gün önce kaçırıldığı iddiasıyla aranan ve jandarma timi tarafından Kazdağları'nda bulunan 17 yaşındaki E.Y.'nin kaçırılmadığı, kendi rızasıyla 21 yaşındaki C.T. ile birlikte gittiği belirtildi. E.Y. ifadesinde, "Kendi rızamla kaçtım. Şikayetçi değilim" dediği öğrenildi. Gözaltındaki işlemleri tamamlanan C.T. ise adliyeye sevk edildi.
Ezine'ye bağlı Dalyan Köyü Odunluk İskelesi Mevkii'ndeki yazlıklarının önünden geçen çarşamba gecesi saat 22.00 sıralarında kaybolan Galatasaray Basketbol takımının eski oyuncularından Haşim Murat Yurdakul'un 17 yaşındaki kızı E.Y. için jandarma ekipleri harekete geçti.
Kızının kaçırıldığını söyleyen Haşim Murat Yurdakul'un şikayeti üzerine İl Jandarma Komutanlığı ile Geyikli Jandarma Komutanlığı ekiplerinden oluşan özel bir tim kuruldu. Tüm istihbarati bilgileri değerlendiren jandarma timi, çemberi daralttı. Dün saat 22.00 sıralarında Kazdağları'nın eteklerinde bulunan Bayramiç İlçesi'ne bağlı Evciler Köyü kırsalındaki tarla içinde, naylondan yapılmış barakada E.Y. ve kendisini kaçırdığı ileri sürülen C.T. bulundu.
İlk olarak Bayramiç İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen zanlı C.T ve E.Y., Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İkili daha sonra yazlığın bulunduğu beldedeki Geyikli Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Jandarma aracından indirilen E.Y.'ye yöresel kıyafetler giydirilmiş olması dikkat çekti. Kızının bulunduğu haberini alan baba Haşim Murat Yurdakul, avukatı ve yakınlarıyla birlikte Geyikli Jandarma Karakol Komutanlığı'na geldi. Bu sabaha kadar devam eden ifade alma işleminin ardından saat 06.30'da E.Y. babası Haşim Murat Yurdakul ile birlikte karakoldan ayrıldı.
BABA ŞİKAYETÇİ OLDU
E.Y.'nin ifadesinde, "Birlikte planladık. Kendi rızamla kaçtım. Şikayetçi değilim" dediği öğrenildi. Ancak baba Haşim Murat Yurdakul'un, E.Y.'nin hiperaktiviteye bağlı dikkat dağınıklığı olduğuna dair raporunun olduğunu, kızının 14 yaşındaki bir çocuk gibi davrandığını ve sağlıklı düşünemeyeceğini öne sürüp şikayetçi olduğu belirtildi.
TANINMAMASI İÇİN YÖRESEL KIYAFET GİYDİRMİŞ
İşlemlerinin tamamlanması sonrası Ezine Adliyesi'ne sevk edilen C.T.'nin ifadesinde, "E.Y.'yi seviyordum. Önceden sözleştik. O gece yazlıklarının ilerisindeki yolda buluştuk. Oraya da kendisi geldi. Birlikte yürüyerek Ezine İlçesi'nin Kemallı Köyü'ne kadar geldik. Buradan otostopla Ayvacık İlçesi'ne gittik. Yine otostopla Bayramiç İlçesi'ne geçtik. Kazdağları bölgesindeki bir tarlanın içinde naylon barakada zaman geçirdik. E.Y.'ye tanınmaması için temin ettiğim yöresel kıyafetleri giydirdim. Birbirimizi seviyoruz" dediği öğrenildi.
Öte yandan E.Y.'nin sosyal paylaşım sitesindeki hesabında profil fotoğrafının altına C.K.'nin ismini yazdığı görüldü.

FOTOĞRAFLI