Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), () - HATAY'ın Erzin İlçesi'nde başına maganda kurşunu isabet eden 17 aylık Ela Senam Erol, doktorların müdahalesiyle mucize eseri hayata tutundu. Ela'nın başındaki mermi çekirdeğini ameliyatla çıkartan Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Özger, "Kurşunun giriş ve gidiş yönünü düşündüğümüzde Ela bebeğin çok şanslı olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
Olay 20 Haziran'da Erzin İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre annesi Çiçek Erol'un elinden tutarak yolda yürüyen Ela Senem Erol'un başından birden kan akmaya başladı. Annesinin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Dörtyol Devlet Hastanesi'ne götürülen minik Ela'nın burada yapılan ilk müdahalesinde kurşunla yaralandığı ve kafatasını parçalayan mermi çekirdeğinin içeride olduğu belirlendi. Durumu ağır olan minik Ela, sevk edildiği Özel İskenderun Gelişim Hastanesi'nde ameliyata alındı. 1 saat süren ve başarılı geçen ameliyatla mermi çekirdeği Ela'nın kafasından çıkartılırken, tedavisinin ardından dün taburcu edildi.
'ELA BEBEK ÇOK ŞANSLI'
Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Özger, Ela'nın kendilerine geldiğinde kurşunun kafasının içinde olduğunu belirterek, "Kurşun beyin zarına ve kemiğine zarar vermişti. Acilen ameliyata alarak gerekli müdahaleyi yaptık. Parçalanan kafatası kemikleri temizlenerek beyin zarı onarıldı, kurşun çıkarıldı ve kemikten sızan kanama durduruldu. Kurşunun giriş ve gidiş yönünü düşündüğümüzde Ela bebeğin çok şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Bir saat süren müdahalenin sonrasında yapılan tedavisi ile birlikte 3 gün içerisinde iyileşerek taburcu ettik. İnşallah böyle kötü olaylarla karşılaşmayız. Küçük Ela'ya sağlıklı bir ömür diliyorum" diye konuştu.
'KURŞUN OLDUĞUNU HASTANEDE ÖĞRENDİK'
Çiçek Erol ise kızı Ela Senem'in sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Amcamın Erzin'den aldığı evi görmeye gidiyorduk. Yolda çocuğumu yürütürken, Ela'nın kafasından kanlar akmaya başladı. Bir anda oldu ve ne olduğunu anlayamadım. Hemen ambulansla Dörtyol Devlet Hastanesi'ne gittik. Kızımın başına isabet eden cismin kurşun olduğunu hastanede öğrendik. Ardından Özel İskenderun Gelişim Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan müdahale sonrası çocuğum sağlığına kavuştu, çok mutluyum. Çocuğumu sağlığına kavuşturan doktorumuz Özkan Özger'e teşekkür ediyorum."
Öte yandan minik Ela'nın ölümden döndüğü olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Jandarma, yapmış olduğu araştırmada minik Ela'nın vurulduğu bölgenin yakında bir düğün olduğunu belirledi. Ekipler, düğünde havaya rastgele ateş açılması sonucu serseri kurşunun Erol'a isabet ettiği ihtimali üzerinde çalışmalarını yürütürken, ameliyatla çıkarılan mermi çekirdeği de polise teslim edildi. Mermi çekirdeğinin balistik incelemeye alınacağı ve çıkacak sonucun minik Ela'yı yaralayan kişiyi tespit etmede önemli rol oynayacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI