BURSA’da yatılı kaldığı Cumhuriyet Lisesi pansiyonunda 2 yıl önce yemekhane görevlisi 58 yaşındaki İbrahim Yeğen’i başına  çekiçle vurduktan sonra boğazını keserek öldüren 18 yaşındaki Mehmet Karaman’a ömür boyu hapis cezası verildi. Ceza sanığın olay sırasında 18 yaşından küçük olması ve hafifletici nedenler göz önüne alınarak 16 yıl 8 aya indirildi. Mehmet Karaman, İbrahim Yeğen’i sigara içtiği için cezalandırmak istediğini söyledi.  
Merkez Osmangazi ilçesi Acemler Mevkii’nde bulunan Cumhuriyet Lisesi’nde yatılı eğitim gören son sınıf öğrencisi Mehmet Karaman 25 Kasım 2012 tarihinde okulda taşeron şirket tarafından yemekhane ve mutfakta görevlendirilen İbrahim Yeğen’i hizmetlilerin kıyafetlerini değiştirdiği 4’üncü kattaki odasında başına çekiçle vurup yaraladıktan sonra boğazını bıçakla keserek öldürdü. Ailesi İnegöl’de oturan ve derslerinde başarılı olan  Karaman daha sonra cinayette kullandığı çekiç ve bıçağı çöp kutusuna atarak okula 300 metre uzaklıktaki Emniyet Müdürlüğü ek Hizmet Binasına giderek teslim oldu.
Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan hakkında ömür boyu hapis hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet Karaman son kez  hakim karşısına çıktı.
Mahkemede, olay günü hafta sonu olduğu için yurtta fazla kimse bulunmadığını anlatan Mehmet Karaman, yurtta temizlik işlerini yapan İbrahim Yeğen ile karşılaştığını, onunla  konuşurken, kapalı yerde neden sigara içtiğini sorduğunu belirterek, "Ara sıra içiyorum" yanıtını aldığını söyledi. Karaman, "Bu cevap alınca İbrahim Yeğen’i cezalandırmak istedim. Ancak hafta sonunu bekledim. Pazar günü olduğu için okulda fazla kişi bulunmuyordu, televizyon izlemek için odasının anahtarını aldım. Yanımda taşıdığım bıçakları da odasına sakladım. Bu sırada namaz kılmak için mescide gittim. Namaz kılarken sigara içtiği için tekrar onu öldürmek aklıma geldi" diyerek kendisini savundu.
"ÇEKİÇLE VURDUM, SONRA BOĞAZINI KESTİM"
Olay günü daha önceden odaya sakladığı çekici alarak İbrahim Yeğen’in kafasına vurduğunu belirten Mehmet Karaman, şunları anlattı:
"İbrahim sendeleyip düştü. Yerdeyken çekiçle kafasına bir kez daha vurdum. Daha sonra odaya sakladığım bıçakları aldım. Kış olduğu için üzerimde taşıdığım eldivenleri giydim. Daha sonra da boğazını kestim. Odanın kapısını kilitleyip polise teslim oldum. Yaptıklarımdan çok pişmanım. Bu olaydan sonra işlediğim günahtan dolayı 'tövbe' ettim. Verilecek cezaya da razıyım, başka bir diyeceğim yok."
Mahkeme heyeti, Mehmet Karaman’a ömür boyu hapis cezası verirken olay tarihinde  yaşının küçük olması, duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 16 yıl 8 ay hapse indirdi.
AVUKATI: İTİRAZ EDECEĞİZ
Tutuklu sanık Mehmet Karaman’ın Avukatı Tuğba Karaca Onat, sanığın sağlık sorunları olduğunu, yargı aşamasında sevk edildiği ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde, akıllı gibi gösterildiğini ifade ederek, "Hastalığını tam olarak doktorlara anlatamamıştır" dedi. Avukat Karaca, müvekkilinin  ailede herkesin bu gibi sorunlarının bulunduğunu belirtip, kararın temyizi için Yargıtay'a itiraz edeceklerini söyledi.

HT(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)