BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde 36 yaşındaki Erdinç G., söz verdiği halde cezaevindeyken kendisine para getirmediği gerekçesiyle tartıştığı başına tabanca ile ateş ederek ağır yaraladığı kadın arkadaşı 45 yaşındaki Emine K.,  olayın kaza sonucu meydana geldiğini belirterek şikayetçi olmadığını söyledi.
Olay, Hamzabey Mahallesi'nde geçen 2 Nisan'da meydana geldi. Bir süre adli suç nedeniyle tutuklu kalan bekar, Erdinç G. daha önceden tanıdığı ve tutukluluk süresince kendisine para getireceğini öne sürdüğü halde bunu getirmediğini savunduğu eşinden ayrı yaşıyan Emine K. ile tartıştı. Tartışma sırasında Erdinç G. Emine K.'nın başına 2 el ateş ettikten sonra kaçtı. Emine K.'nın yanında bulunan arkadaşı S.Ç. durumu hemen polise ve 112 Acil Servis'e bildirdi. Sevk edilen sağlık ekipleri, kanlar içerisinde yerde yatan kadına ilk müdaleyi yaptıktan sonra onu İnegöl İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ameliyat edilen Emine K.,  42 gün yoğun bakım ünitesinde kalırken, kaçan Erdinç G. ise, olaydan 45 gün sonra polise teslim oldu.
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde, hakkında 'Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs', 'Ruhsatsız Silah Bulundurma' suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Erdinç G.'nin yargılanmasına başlandı. Duruşmada ifade veren tutuklu sanık Erdinç G., olay günü Emine K. ile yol kenarında tartıştığını ve bir tokat attığını, daha sonra üzerinde bulunan tabancayı kendi başına dayadığı sırada silahın ateş alması sonucu Emine K.'nın yaralandığını söyledi. Paniğe kapıldığı için kaçtığını ifade eden Erdinç G., tabancayı Samsun'da denize attığını söyledi. Emine K. ise olayın bir kaza ile olduğunu ve şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.
Mahmeke heyeti, davayı eksik evrakların tamamlanması için 6 Ağustos tarihine ertelerken, tutuklu sanığın tahliye istemini kabul etmedi.

FOTOĞRAFLI