Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim otobüsüyle geçişi sırasında 'Yuh' çekerek protestoda bulunan ressam Şennur Sarıbaş hakkında, 'Hakaret' suçlamasıyla açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
Yerel seçimler öncesi 26 Mart'ta Zonguldak'ta miting yapan Başbakan Erdoğan'ın, Gazipaşa Caddesi'nde seçim otobüsüyle geçişi sırasında 'Yuh' çekerek protestoda bulunan Şennur Sarıbaş, polis tarafından gözaltına alındı. Sarıbaş, karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Sarıbaş hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'Hakaret' suçlamasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Bir hafta önce Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Savcı Ali İrfan Yılmaz'ın yaptığı soruşturmada, Şennur Sarıbaş'ın eyleminin protesto ve eleştiri niteliğinde olduğu ve suç oluşturmadığı gerekçesiyle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.
Şennur Sarıbaş kararla ilgili, "Ülkemizde sağduyulu hukuk adamlarımızın olması hepimiz adına umut verici, sevindirici" dedi. Gayri ihtiyari bir şeklide yuh dediğini belirten Sarıbaş, "İtiş kakış vardı. Vatandaşdan çok polis vardı. Bu kadar basit bir nedenle insanlar gözaltına alınmamalı. Hiçbir söz hakkı olmadan kendimi polis otosunun içinde buldum. Ama sonunda hak yerini buldu" dedi.

FOTOĞRAFLI