Gezi Parkı eylemleri sırasında sosyal paylaşım sitesine yazdıklarının Başbakan'a hakaret içerdiği gerekçesiyle açılan davada S.M adlı kişinin 2 yıl 8 aya kadar hapsi istendi. Şüphelinin hakaret içerikli mesajı siteden sildiği belirlendi. Dava, adını gizli tutan ihbarcının, mesajın yazıldığı an kaydettiği görüntünün delil sayılmasıyla açıldı. İddianamede Başbakan Erdoğan 'mağdur' sıfatıyla yer aldı.
S.M. adlı sosyal paylaşım sitesi kullanıcısı hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Savcılık şüphelinin 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını istiyor. İddianamede şüphelinin hakaret içeren mesajlarını Gezi Parkı eylemleri sırasında facebook adli siteden paylaştığı belirtiliyor.
İHBAR MAİLİ GELDİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Erdoğan'ın 'mağdur' sıfatıyla yer aldığı iddianamede, facebook üzerinden S. M. isimli bir kişinin, Başbakan'a hakaret ettiği yönünde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Elektronik Şube Müdürlüğü'ne bir ihbar maili, ekinde de söz konusu mesajın görüntülerinin gönderildiği belirtildi. Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan ihbar doğrultusunda, Kamu Güvenliği Büro Amirliğince de araştırma yapıldığı kaydedilen iddianamede, ihbar mailinde geçen hakaret içerikli sözlerin bulunamadığı ancak mesajların silinmiş olabileceğinin düşünüldüğü anlatıldı.
“BAŞBAKAN'IN ŞAHSINA, GÖREVİNE HAKARET ETEK İSTEMEDİM"
Savcılık tarafından ifadesi alınan 28 yaşındaki şüpheli, sözü geçen eleştirel paylaşımları Gezi Parkı olaylarının olduğu günlerde kendisinin yazdığını, olayların heyecanıyla eleştirmek istediği hususları paylaştığını ifade etti. Amacının Başbakan Erdoğan'a hakaret etmek olmadığını belirten S.M, hakaret etme kastı bulunmadığını ancak olayın heyecanıyla maksadını aşan sözler yazdığını söyledi. Suça konu sözleri sayfadan silip çıkardığını ve kötü bir niyetinin olmadığını da ekleyen şüpheli, Başbakan'ın şahsına yada görevinden dolayı hakaret etmek istemediğini belirtti.
2 YIL 8 AYA KADAR HAPİS
S. M. hakkında “Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemi ile Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama önümüzdeki günlerde başlayacak.
(BB)