Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, parti otobüsü ile miting alanına giderken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yuhalayıp hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 51 yaşındaki Şennur Sarıbaş, ifadesinin ardından serbet bırakıldı.
Gazipaşa Caddesi'nde Başbakan Erdoğan'ın parti otobüsü ile geçişi sırasında gözaltına alınan Şennur Sarıbaş, karakoldaki ifadesinde hakaret suçlamasını kabul etmedi. Sarıbaş, 3 saat karakolda gözaltında kaldıktan sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.
1999'da uğradığı silahlı saldırıda ölen Türk-İş eski genel sekreteri Şemsi Denizer'in kızkardeşi Şennur Sarıbaş, "Başbakan'ın otobüsü geçiyordu. Halktan çok polis vardı. Hengameler, karışıklıklar vardı ben de gayri ihtiyarı olarak 'yuh' çektim. Ama başka bir şey yapmadım. Kötü bir söz çıkmadı ağzımdan. Korumalar hemen gelip apar topar götürdü beni" dedi.
'Hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındığını belirten Sarıbaş, "Tutunaklarda Başbakan'a hakaret ettiğim yazılıyor. Başbakanımız kendi mitinginde ölen 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın annesini binlerce kalabalığa yuhalatırken suç olmadı da benim 'yuh' çekmem niye suç kabul ediliyor? Bu anlaşılacak bir durum değil" diye konuştu.

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)