İZMİR'de, yerel seçim çalışmaları kapsamında geçen 16 Mart'ta mitinge gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a el hareketi yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınıp bırakılan Kamuran Bedir hakkında dava açıldı. Başbakan Erdoğan'ın mağdur olarak yeraldığı iddianamede, Bedir'e, 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.
Yerel seçim çalışmaları dolayısıyla İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 16 Mart 2014 tarihinde miting düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a el hareketi yaptığı ileri sürülen Kamuran Bedir, oturduğu kafeteryadan Başbakanlık korumalarınca gözaltına alındı. Korumalar tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İzmir- Çeşme Otoyolu gişelerine kadar götürülen Bedir, iddiaya göre tehdit edildi. Başbakanlık korumaları daha sonra ise hakkında gözaltı işlemi yapılması için Kamuran Bedir'i, Alsancak Polis Merkezi'ne teslim etti. İfadesi alınan Bedir, savcının talimatıyla karakoldan serbest bırakıldı. Hakkında düzenlenen evrak ise elden adliyeye sevk edildi.
OLAYDAN SONRAKİ AÇIKLAMASINDA EL HAREKETİNİ KABUL ETMEDİ
Olayın ardından 'a konuşan devlet memuru 42 yaşındaki Kamuran Bedir, AK Partili bir akrabasının kendisini çağırması üzerine Gündoğdu Meydanı'na gittiğini dile getirdi. Burada miting alanına girmediğini söyleyen Bedir, "Ben kafeteryada oturduktan sonra sigara içmek için dışarı çıktım. Bu sırada da biraz ileride bulunan arkadaşıma elimle yanıma gelmesini işaret ettim. Otobüs içerisinde çevreyi selamlayarak yanımızdan Başbakan geçiyordu. Oraya doğru yöneldiğim anda da Emine Erdoğan'ın Başbakan'a bizim tarafı gösterdiğini farkettim. Sonra ne olduğunu bilmediğim için tekrar kafeteryaya girip yerime oturdum. Bir süre sonra iki takım elbiseli kişi içeriye girdi, direkt yanıma gelip beni kolumdan tutarak dışarıya çıkardılar" dedi.
Kamuran Bedir, daha sonra sivil plakalı otomobile bindirildiğini ifade ederek, "Bana sayın Başbakanımıza nasıl böyle bir hareketi yaptığımı sordular. Ben de ne dediklerini anlamadığımı söyledim. İlk başta korktum. Ama yanımda telsiz konuşmalarını duyduktan sonra polis olduklarını anladım. Beni Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden Otoyola kadar araçla gezdirdiler. Kızdılar. Ardından da karakola teslim ettiler. İfademde de böyle bir şey yapmadığımı söyleyince serbest bıraktılar. Ortada bir yanlış anlama olduğunu düşünüyorum. Olayın ardından eve gittiğimde yaşananları duydum ama hiç üzerime alınmıyorum çünkü yapmadım" açıklamasında bulundu.
HAKARET SUÇUNDAN DAVA AÇILDI
Savcılığın soruşturmayı tamamlamasının ardından Kamuran Bedir hakkında, 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'mağdur' olarak yer aldığı davanın 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.

TY(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)