Başbakan Yıldırım, Afrika kıtasının öneminden bahsederek, “Afrika 54 ülke, 1 milyar aşkın nüfustan bahsediyoruz. Dünyada ekonomik kriz devam ederken yüzde 6’ya yakın büyüyen bir kıtadan bahsediyoruz. Dolayısıyla geleceği olan bir kıtadan bahsediyoruz. Türkiye-Afrika ilişkileri batı dünyasının veya gelişmiş ülkelerin Afrika ile olan ilişkilerinden farklı. Tek taraflı menfaat ilişkisin bizim geleneğimizde yoktur." diye konuştu.


FETÖ'YE KARŞI GEREKEN TEDBİRLERİ ALIN
Başbakan Yıldırım, konuşmasının sonunda FETÖ ile ilgili Afrikalı yetkililere uyarılarda bulunarak, “160 civarında faaliyeti olan bu küresel terör örgütü, ülkelerinizde gelecekte sizin için potansiyel bir tehdit olduğunu asla aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Gereken tedbirleri vakitlice alıp, böyle bir belayla yüzleşmek zorunda kalmayın. Darbe girişim ardından siz değerli dostlarımızın desteğinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.


THY DÜNYANIN 283 NOKTASINA ULAŞAN KÜRESEL BİR HAVAYOLU ŞİRKETİ
Türkiye-Afrika ilişkilerinin gelişmesindeki en önemli noktalardan birinin havacılık sektörü olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bugün Afrika kıtasına sadece Kuzey Afrika’ya 4 noktaya uçulurken, bugün 31 Afrika ülkesine 50’den fazla uçuş gerçekleştiriyoruz. Eskiden Afrika’ya gitmek için Avrupa’ya giderdiniz, bir sonraki uçağı beklerdiniz. İki gününüz en az yollarda geçer, perişan vaziyette verimli bir çalışma yapamadan geri gelirdiniz. Bunu ortadan kaldırdık. Sadece Afrika değil dünyanın 283 noktasına erişimi olan küresel bir havayolu şirketimiz var. Türk Hava Yolları, Türkiye havacılıkta çok mesafe kat etti. Sadece yurtiçi değil yurtdışında. Sadece taşımacılıkta değil havaalanı yapımında da büyük mesafe kat ettik." şeklinde konuştu.