Fatih KARAÇALI- Akif ÖZDEMİR/ ADANA, () - ADANA'da iki grup arasında barda başlayan ve sokağa taşan tabancalı kavgada Mutlu Özyıldız (24) öldü, 8 kişi yaralandı.
Olay, merkez Çukurova İlçesi'nin Beyazevler Mahallesi'nde 01.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, poliste 8 ayrı suç kaydı bulunan Abdulkerim Gül (59), daha önceden husumetli olduğu Ramazan Denk'i (36) konuşmak için sahibi olduğu Hayal Bar'a çağırdı. Ramazan Denk, yanında Ahmet Denk (29), Esef İncesoy'u (41) ve kimlikleri saptanamayan 5 kişiyle birlikte bara gitti.
Abdulkerim Gül ile Ramazan Denk, arasındaki görüşme tartışmaya dönüştü. Bardan dışarı çıkıp, burada da tartışmaya devam eden iki taraf tabancalarına davrandı.
Dakikalarca süren çatışmada, her iki gruptan Ramazan Denk, Mahmut Gül (32), Ramazan Gül (20), Davut Bulut (26), Yusuf Oral (29), Mutlu Özyıldız, Esef İncesoy, Ahmet Denk ile Mehmet Sıddık Büyükler (38) çeşitli yerlerinden yaralandı.
Yaralılar Adana'daki özel ve kamu hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayda ağır yaralanan Mutlu Özyıldız, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Olayı soruşturan polis ekipleri bar ve çevresinde yaptığı araştırmada 60 boş kovan elde etti. Yaralıların tedavileri sürerken, saldırıda ölen Mutlu Özyıldız'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI