Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da yolun karşısana geçemek isteyen 7 yaşındaki ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi Baran Ulunisan'a otombiliyle çarparak ölümüne neden olan sürücü 6 aylık hamile Meryem Duran'ın serbest bırakılmasına, aile isyan etti.
Kaza, 23 Mayıs'ta merkez Yüreğir İlçesi'nde meydana geldi. Terzilik yapan 42 yaşındaki Serdar Ulunisan ve ev kadını 39 yaşındaki Diclay Ulunisan'ın 3 çocuklarından en küçüğü olan Baran, anneannesine gitmek için yürümeye başladı. Baran'a yolun karşısına geçmek isterken Meryem Duran yönetimindeki 01 BM 606 plakalı otomobil çarptı. Aracın altında 10 metre sürüklen Mareşal Çakmak İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi olan küçük çocuk, ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere karşın kurtarılamadı. Şoka giren otomobil sürücüsü Meryem Duran ise polis merkezine giderek teslim oldu. İfadesi alınan hamile sürücü, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla salıverildi. Kaza anı, sokağa bakan bir evin güvenlik kamerasına da saniye saniyesine yansıdı.
GERİYE GÜLEN FOTOĞRAFLARI KALDI
Geriye 23 Nisan törenlerinde şiir okurken ve doğum günü kutlamasında çekilen görüntüleri kalan minik Baran'ın acılı annesi Diclay Ulunisan, otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Bu yıl ilk karnesini alacak olan küçük yavrusunu toprağa verdiğini anlatan Diclay Ulunisan, "Kaza günü oğlumun okulu yoktu. Anneannesine gitmek için benden izin istedi. Israr edince izin verdim. Yola çıkmasıyla birlikte arabanın altında kalıyor. Savcı çarpan sürücüye hamile olduğu için acımış, serbest bırakmış. Adalet Bakanı'na sesleniyorum, Allah rızası için çocuğumun kanı yerde kalmasın, acım çok büyük, bana yardım etsin" dedi.
'BİR AN ÖNCE TUTUKLANSIN'
Baba Serdar Ulunisan da çocuğuna çarpan şoförün serbest bırakılmasına isyan etti. "Ölen kedi yavrusu bile olsa 1 gün içeride tutarlar" diyen Serdar Ulunisan, "Adalet Bakanlığı'nın önüne gidip benzin alıp kendimi yakasım var. Hamile sürücü, hiç tutuklanmadı. Kadın 6 aylık hamile ama bizim çocuğumuz daha bebekti. Savcının, polisin çocuğu yok mu, vicdanları sızlamıyor mu? Bu kadının bir an önce tutuklanması lazım" diye konuştu.
Acılı ailenin avukatı Ceyhun Bora Kahyalar ise otomobil sürücüsünün tutuklu yargılanması için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi.

YB(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)