ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 10 yıldır elektrik ve suyu olmayan barakada tek başına yaşayan 45 yaşındaki Meryem Erdoğan'a, hayırsever bir işadamının bağışıyla ev yaptırılıyor. Evinin yapımında işçilere yardım eden Meryem Erdoğan, yeni evine kavuşacağı günü beklediğini söyledi.
Ereğli'ye bağlı Gümeli Beldesi'nde otururken babasının ölümünden sonra evi terk eden Meryem Erdoğan, ilçede Kavaklık Mahallesi'ndeki sahipsiz barakaya yerleşti. Erdoğan, yaklaşık 10 yıl tuvaleti, banyosu ve mutfağı olmayan, elektriksiz ve susuz tek odalı barakada yaşadı. Kaymakamlık, Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan'ın durumunu bildirmesiyle Meryem Erdoğan'a yardım eli uzattı.
Kaymakamlığın girişimleri sonucu bir işadamı evin yapımını üstlendi. Barakanın yıkılmasının ardından aynı yerde evin yapımına başlandı. Meryem Erdoğan da kaba inşaatı devam eden tek katlı evin yapımında işçilere yardım ediyor. Erdoğan, evin tamamlanıp içine yerleşeceği günü iple çektiğini söyledi. Evin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, "Çok mutluyum. Herkesten Allah razı olsun. Yardım edenlerden, emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da Meryem Erdoğan'ın ilkel şartlarda yaşadığını öğrendiklerinde harekete geçtiklerini ve bir işadamının bağışı ile evin yapımına başlandığını söyledi. Kaymakam Çay, "Bu vatandaşımızın babasından kalan 700 lirası var. Başka da bir geliri yok. Bir işadamımıza durumu aktardık ve hemen ekiplerini oraya gönderdi. Şu anda da inşaatımız devam ediyor. Eşyaları da temin ederek vatandaşımızın bundan sonraki yaşantısına devam etmesini sağlamak istiyoruz" dedi.