Erhan GÖĞEM / KARAKEÇİLİ(Kırıkkale), () - KIRIKKALE'nin Karakeçili İlçesi'ne  Kapulukaya Barajı'na balık tutmaya ve pikniğe giden 13 kişiden 3 esnaf arkadaş, balık tutmak için bindikleri botun su alıp alabora olması sonucu suya gömüldü. Bir kişi, kendi imkanları ile kurtulurken, 2 kişi barajın derin sularında kayboldu.
Olay, Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesi Sülübük köyü yakınlarında bulunan Kapulakaya Barajı'nda meydana geldi. Ankara'dan Cumartesi günü balık tutmak ve piknik yapmak için Kapulukaya Barajı'na giden 13 kişilik gruptan Ankara'da elektrikçilik yapan 3 arkadaşolta ile balık tutmak için botla açıldı. 3 arkadaş olta ile balık tutmaya çalışırken, içinde bulundukları bot, yağmur ve fırtına nedeniyle su almaya başladı. Geri dönmeyi başaramayan 3 arkadaş, akşam saatlerinde botun alabora olması sonucu suya gömüldü.
Arkadaşlaranda 37 yaşındaki Zafer Ersal, kendi imkanları ile güçlükle karaya çıkmayı başarırken, 45 yaşındaki İbrahim Erdoğan ile 40 yaşındaki Mesut Mamik suda kayboldu. Erdoğan ve mamik tüm aramalara rağmen bulunamadı. Arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle son verildi. Kurtulan Zafer Ersal ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
ANKARA'DAN EKİP GELDİ
Bu sabah Ankara'dan Jandarma Arama ve kurtarma ekibi gelerek kayıp 2 kişinin bulunması için çalışma başlattı. Bölgeye Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut da gidip, kurtarma çalışmalarını izledi ve bilgi aldı.
Karakeçili ilçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerle 112 Acil Servis ekipleri bölgede geniş kapsamlı tedbir alırken, kaybolan iki kişinin çok sayıdaki yakını ise baraj kenarında endişeyle beklemeye başladı.

EG(AY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)