KAHRAMANMARAŞ'a 14 ildeki İmam Hatip liselerinden Meslek Eğitim Kursu’na gelen öğrencilerden 18 yaşındaki İsmail Demir, arkadaşlyarıyla birlikte gittiği Kılavuzlu Barajı’na yüzerken boğuldu. 
Olay, öğleden sonra kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Hasancıklı Mahallesi yakınlarındaki Kılavuzlu Barajı’nda meydana geldi. İddiaya göre, yurt genelindeki 14 ilin imim Hatip Lisesi’nde eğitim- öğretim gören ve Meslek Eğitim Kursu için 5 gün önce Kahramanmaraş’a gelen bir grup öğrenci, gezmek amacıyla sabah saatlerinde Kılavuzlu Barajı kıyısına gitti. Öğrencilerden bazıları burada serinlemek için suya girdi. Öğrencilerden Nevşehirli İsmail Demir ile arkadaşı Hüseyin B. bir süre sonra balçığa saplandı. Hüseyin B. saplandığı yerden kurtulurken, akıntıya kapılan Demir ise çevredekiler tarafından sudan baygın halde çıkarıldı. Olay yerine çağrılan ambulansla Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen İsmail Demir, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Demir’in cesedi otopsi için morga konuldu.
Öğretmenler tarafından ölüm haberi verilen Demir’in ailesi, Kahramanmaraş’a gelmek üzere Nevşehir’den yola çıktı. Ölümüyle yakınlarını ve arkadaşlarını yasa boğan İsmail Demir’in 5 gün önce 35 gün sürecek kurs için Nevşehir’den Kahramanmaraş’a geldiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
FOTOĞRAFLI