Bülent TATLI/SUŞEHRİ (Sivas), () - SİVAS'ın Suşehri İlçesi'ndeki Kılıçkaya Barajı'nın kıyısında insan kemikleri bulundu. Jandarma ekipleri inceleme başlattı.
Suşehri İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kılıçkaya Barajı'na, Esentepe Köyü'nden kum almaya giden 37 yaşındaki Osman Pınar, dolaşırken bir kısmı su içinde kalan insan kemikleri olduğunu fark etti. Pınar, durumu hemen köy muhtarı Osman Uçar'a anlattı. Muhtarın haber vermesi üzerine olay yerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri gönderildi. Ekipler, kemikler üzerinde inceleme yaptı. Kafatası ve kaburga kemiklerinden oluşan iskeletin fotoğrafını çekilen ekipler yerinde bırakıp ayrıldı.
Kendisinin köye parke taşı döşediğini ve bu çalışmada kullanılan kumu almak için baraja geldiğini söyleyen Osman Pınar, kafatası ve kemikleri görünce şaşırdığını belirtti. Baraja 5 kilometre uzaklıktaki Esentepe Köyü'nün Muhtarı Osman Uçar ise "Burada mezarlık olabileceği söyleniyor. Suların azalıp çekilmesiyle iskeletin ortaya çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Başka bir şey de olabilir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI