ADANA'da arkadaşlarıyla bindiği teknenin batması sonucu baraj gölünde kaybolan 33 yaşındaki Turgut Bülbül'ü bulmak için yapılan arama çalışmaları henüz sonuç vermedi. Olayın üzerinden 9 gün geçmesine rağmen hiçbir gelişme kaydedilmemesi acılı ailenin sabrını tükenme noktasına getirdi. Kayıp gencin yakınları, sabırlarının tükendiğini dile getirerek, aramalara katılmak istediklerini söyledi.
Turgut Bülbül'ün cesedini arayan dalgıçlar, sabah erkenden Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Menderes Adası'na çalışmalara başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum (AFAD) ile Sahil Güvenlik'e bağlı ekipler 4 koldan Seyhan Baraj Gölü'nü taramaya başladı. Dipteki balçık yüzünden sağlıklı arama yapmakta zorlanan dalgıçlar, suyu bulandırmamak için dalış yapmadı. Ekipler sonar ve radar cihazları ile tarama gerçekleştirdi. Elde edilen bulgular kıyıdaki bilgisayara aktarılıp incelendi. Su yüzeyini cihazlarla tarayan ekipler, kıyıdaki arkadaşlarının şüphelendiği noktaları işaretledi. İşaretlenen noktalar daha sonra dalgıçlar tarafından arandı.
Oğlunun kaybolmasından sonra Seyhan Baraj Gölü kıyısına koşan anne Nesibe Bülbül, arama çalışmalarında bugün de yine olay yerinden ayrılmadı. Elinden düşürmediği oğluna ait kazağa sıkı sıkı sarılan Nesibe Bülbül, ekipleri gözünü kırpmadan izledi.
Menderes Adası'ndan geçen 11 Aralık'ta süs balığı üretim çiftliğine ulaşmak için açılan 5 kişi, şiddeti fırtına nedeniyle teknenin alabora olması sonucu suya düştü. Suriye vatandaşı 30 yaşındaki Rabi Akko, 51 yaşındaki Hacı Osman Gönen ile 44 yaşındaki Ahmet Kocabey dalgıçlar tarafından kurtarıldı. Turgut Bülbül ile Kenan Atakay ise suda kayboldu. 14 Aralık'ta yapılan aramalar sırasında 1978'de 17 yaşındayken yüzmek için girdiği Seyhan Baraj Gölü'nde boğulan amcası Kenan'ın adı verilen Kenan Atakay'ın cesedi bulundu. Ancak, Turgut Bülbül'e, olayın üzerinden 9 gün geçmesine rağmen ulaşılamadı.