ADANA'da 4 gün önce Seyhan Baraj Gölü'ndeki balık çiftliğine gitmek için bindikleri teknenin alabora olması sonucu kaybolan 2 kişiden 33 yaşındaki Turgut Bülbül, yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Dün cesedi bulunan 28 yaşındaki Kenan Atakay'ın cenazesi ise yakınlarınca toprağa verildi.
Geçen çarşamba günü Menderes Adası'ndan süs balığı üretim çiftliğine ulaşmak için tekneyle açılan 5 kişi, şiddeti fırtına nedeniyle teknenin alabora olması sonucu suya düştü. Suriye uyruklu 30 yaşındaki Rabi Akko, 51 yaşındaki Hacı Osman Gönen ile 44 yaşındaki Ahmet Kocabey dalgıçlar tarafından kurtarıldı. Turgut Bülbül ile Kenan Atakay ise suda kayboldu.
Dün yapılan aramalarda Kenan Atakay'ın cesedi bulundu. 1978'de 17 yaşındayken yüzmek için girdiği Seyhan Baraj Gölü'nde boğulan ancak cesedi bulunamayan adı verilen amcasıyla aynı kaderi paylaşan Atakay'ın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Atakay, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.
ARAMAYA DEVAM EDİYORLAR
Kayıp olan Turgut Bülbül'ü bulmak için Adana İl Afet Arama Kurtarma Birliği ile Adana Emniyet Müdürlüğü'nden ekiplerin katıldığı arama kurtarma çalışması aralıksız sürüyor. 3 gündür çalışmaları olumsuz yönde etkileyen rüzgarın kesilmesiyle çalışmalar yoğunlaştırıldı. Bu sırada arama çalışmasına katılan ekipteki dalgıçlardan biri 25 metre derinlikte tehlike atlattı. Kullandığı cihazda meydana gelen aksaklık nedeniyle bir süre oksijensiz kalan dalgıç, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Dalgıcın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
OĞLUNUN MONTUNU KOKLADI
Oğlunun bulunmasını umutla bekleyen 57 yaşındaki Nesibe Bülbül ise yanında getirdiği montuna sarılıp, öpüp kokladı. Anne Bülbül, "Oğlum bak sen üşüme diye sana montunu getirdim" diyerek ağladı. Arama ekipleri sırayla dalış yapmaya devam ederken, olası yeni tehlikelere karşı tam donanımlı bir ambulans da hazır bekletiliyor.