Ali AKSOYER/İSTANBUL() ŞİŞLİ'de bir barın önünde geçitiğimiz Eylül ayında bir kişinin ölümü iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan, silahların da kullanıldığı kavgayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte bir tabanca ele geçirildi.

Halaskargazi Sokak'taki bir barın karşısında 28 Eylül 2013 tarihinde meydana gelen bir trafik kazasına, bar çalışanlarının karışması sonucu başlayan kavgada silah kullanılmıştı. Olay sırasında barın önünde bulunan Hakkı Gökçe (30) açılan ateş sonucu başından, kolundan ve bacağından vurularak hayatını kaybetmişti. Barda çalışan Özgür Bahar (24) ile yoldan geçen Hüseyin Özbakır (25) ise yaralı olarak kurtulmuşlardı.

Polis, olaydan sonra başlattığı soruşturmada saldırganların izini sürerek 19 Mart 2014 tarihinde Fatih, Bağcılar, Eyüp Zeytinburnu ve Bahçelievler ilçelerinde tespit ettiği adreslere eşzamanlı baskın yaptı. Baskında olaya karıştıkları tespit edilen O.T.(26), F.A.(26), V.Ş.(31) ve S.T.(23) gözaltına alındı. O.T. ve S.T. adlı şüphelilerin işlettiği otoparkta yapılan aramada ise bir adet 9 mm Glock marka tabanca ele geçirildi.

Poliste yapılan sorgularında kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen şüphelilerden O.T. çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 AA (MK)