SAMSUN'da kapıda "Damsız giremezsiniz" dediği için tartıştığı görevli 47 yaşındaki Şenol Çebni'yi tabancayla başından vurup ağır yaraladığı iddia edilen Şaban Çalışkan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay 6 gün önce merkez Atakum İlçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Şaban Çalışkan ile kardeşi Erkan Çalışkan'ın girmek istediği barın kapısındaki görevli  Şenol Çebni, iki kardeşi "Damsız giremezsiniz" diyerek içeriye almadı. Bunun üzerine Şaban Çalışkan, görevliye içeride eşi olduğunu bu nedenle girmesi gerektiğini söyledi. Ancak Çebni, iki kardeşi içeri almadı. Bunun üzerine sinirlenerek otomobiline gidip tabancasını alıp dönen Şaban Çalışkan., Şenol Çebni ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tabancasını çeken Şaban Çalışkan, Şenol Çebni'yi başından vurduktan sonra kardeşiyle bilikte kaçtı. Ağır yaralanan Çebni, çağırılan ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı.
Polisler, Şaban ve Erkan Çalışkan kardeşleri yakalamak için çalışma başlattı. İki şüpheli, dün olayda kullanılan tabancayla birlikte polise giderek teslim oldu.
Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün adliyeye çıkarılan ve nöbetçi mahkemeye sevk edilen Şaban Çalışkan tutuklanıp cezaevine gönderilirken kardeşi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.