Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de Soma protestoları sırasında banka şubeleri camlarının kırılması güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Basına dağıtılan görüntülerde yüzü maskeli bir protestocu çekiçle camları kırıyor, yanındaki bir kişi de cama taşla vuruyor. Vali Güngör Azim Tuna, "Milletimizin yaşadığı büyük acıyı istismar edip kaos ve terör yaratmak isteyen gruplara karşı güvenlik güçleri tüm hukuki işlemleri yaparak adalet önünde hesap vermeleri sağlanacaktır" dedi.
Soma'daki kömür ocağında meydana gelen olayı protesto etmek amacıyla geçen Çarşamba günü akşam saatlerinde Eskişehir'de Türk-İş, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tabip Odası'nın öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişi Odunpazarı semtindeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünden Üniversite Caddesi'nde bulunan Espark Alışveriş Merkezi'ne kadar yürüdü. Sendika temsilcileri 10 dakikalık oturma eyleminin ardından üyeleriyle birlikte kalabalıktan ayrıldı. Kalabalık arasındaki yaklaşık 300 kişi Yunus Emre Caddesi'ndeki Ak Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti. Yunus Emre Caddesi'nde grubu TOMA'lı çevik kuvvet karşıladı. 
Polise taş, şişe ve havai fişek atan gruba TOMA aracından renkli su sıkıldı. Kaçan gruptakiler Sivrihisar, Cengiz Topel ve İsmet İnönü caddelerindeki 20'ye yakın banka şubesinin camlarını kırıp ATM'lere zarar verdi. Gruptakiler, bazı banka şubelerinin içine girip bilgisayar kasalarını ve monitörlerini dışarı atıp, ara sokaklara kaçtı. 
VALİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Eskişehir valisi Güngör Azim Tuna bugün Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarına protestocuların banka şubeleri ve ATM'lere saldırı anlarının güvenlik kamerası görüntüleri dağıtıldı. Görüntülerde bir gösterici çekiçle banka şubelerinin camlarını ve ATM'leri kırıyor, bir kişi de elindeki taşla camları kırmaya çalışıyor. 
Vali Güngör Azim Tuna, bazı grupların Soma'daki olay nedeniyle yaşanan acıyı istismar ederek kaos ve terör yaratmak istediklerini söyledi. Vali Tuna, "Milletimizin yasadığı büyük acıyı istismar edip kaos ve terör yaratmak isteyen gruplara karşı güvenlik güçlerinin tüm hukuki işlemleri yaparak adalet önünde hesap vermeleri sağlanacaktır" diye konuştu.

KA(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)