Bulut MÜLHİM - Erhan TEKTEN / İstanbul, () Bağcılar'da, bir bankaya ait para nakil aracı, şubenin önünde silahlı bir kişi tarafından soyuldu. Kendisini araçla bekleyen ikinci soyguncuya doğru koşan zanlının, peşindeki güvenlik görevlisini vurma anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
Bağcılar Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesine saat 14.45 sıralarında para nakil aracı geldi. Araçtaki paraları bankaya taşımak için çıkan görevliye yaklaşan silahlı bir kişi, ateş ederek görevlinin elinde bulunan ve içerisinde 145 bin lira olan çuvalı alarak kaçmaya başladı. Bankanın yanındaki sokağa girerek koşmaya başlayan soyguncu, kendisini takip eden güvenlik görevlisini silahla elinden vurdu. Güvenlik görevlisi yaralı olmasına rağmen soyguncuyu kovalamaya devam etti. Bankada bulunan diğer güvenlik görevlileri de silahlarını çekerek soyguncunun peşine düştü. Yaşanan kovalamaca ve ateşlenen silahlar nedeniyle sokakta bulunan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Banka görevlilerinin haber vermesi üzerine, banka şubesine çok sayıda polis ekibi ve ambulans geldi. Elinden yaralanan güvenlikçi hastaneye kaldırılırken, kaçan soyguncu arka sokakta kendisini otomobille bekleyen ikinci soyguncuyla birlikte kaçmayı başardı.
Polis, olay yerinde bulunan kandan örnekler alarak, boş kovanlar üzerinde inceleme yaptı. Bankanın karşısında bulunan bir işyerini inceleyen polis, soyguncunun kaçma anını gösteren güvenlik kameralarını da inceleme altına aldı.

GÜVENLİKÇİYİ VURMA ANI KAMERADA
Soygun sırasında yaşananlar, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, silah seslerini duyan vatandaşların kaçmaya çalıştığı görülüyor. Bir süre sonra kaçan soyguncu ve arkasından koşan güvenlik görevlisi, kameranın açısına giriyor. Soyguncu, kendisini kovalayan güvenlik görevlisine dönerek ateş ediyor. Elinden yaralanan görevli kendisini yere atıyor. Bir aracın arkasına saklanan görevli, daha sonra tekrar soyguncunun peşinden koşmaya başlıyor. Bu sırada bankada görevli başka bir görevli de silahını çekerek soyguncunun peşinden koşuyor. Yaşanan kovalamaca sırasında sokakta bulunan bir kadının da yere düştüğü görülüyor.

HELİKOPTERLE TAKİP
Olayın ardından, bir polis helikopteri de otomobille kaçan 2 soyguncuyu yakalamak için bölgede uçuş yaptı. Koşarak kaçan soyguncunun, güvenlik görevlilerinin silahlarından çıkan kurşunla yaralanmış olabileceği ihtimaline karşı, polis ekipleri çevre hastanelerde güvenlik önlemi aldı. Soyguncuları yakalamak için çalışmalar devam ediyor.
(BB) (FOTOĞRAFLI)