DİYARBAKIR'da geçen Mart ayında girdiği bankadaki görevlileri tabancayla etkisiz hale getirip 19 bin lirayı alarak kaçan, kısa sürede yakalanıp tutuklanan Bülent Çoha, "Çalışarak borcumu ödemek istiyorum. Bana bir şans verilmesini talep ediyorum" dedi.
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde geçen 13 Mart günü bir bankanın şubesine giren soyguncu, belindeki tabancayı çıkararak, görevlileri etkisiz hale getirdikten sonra, veznede bulunan 19 bin lirayı alarak kaçtı. Olayla ilgili inceleme yapan polis, 34 yaşındaki Bülent Çoha'nın soygundan kısa bir süre sonra aynı bankaya olan 10 bin lira borcunu kapattığını tespit etti. Bölgede bulunan 145 güvenlik kamerasının 3 bin 400 saatlik görüntüsünü inceleyen polis, kentte bisiklet tamirciliği yapan soyguncu Bülent Çoha'yı giydiği ayakkabı ve kıyafetlerinden tespit etti. Yakalandıktan sonra suçunu itiraf eden Bülent Çoha tutuklanırken, hakkında 'iş yerinde silahlı yağma' suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Soyduğu bankaya borcunu ödedikten sonra yakalanan Bülent Çoha'nın yargılanmasına Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada söz hakkı verilen Cumhuriyet Savcısı, soruşturmanın genişletilmesi talebi olmadığını belirterek, esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sundu. Savcı, sanığın atılı suçu kabul ettiğini belirterek, 15 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Daha sonra söz hakkı verilen banka avukatı Hüseyin Kıratlı sanığın cezalandırılmasını isteyerek, "Sanık borcunu ödemek için sigorta firmasına başvuru yapmıştır. Ancak bugüne kadar bir ödeme gerçekleşmedi. Başvurusu değerlendirme aşamasındadır" dedi.
Daha sonra söz hakkı verilen sanık Bülent Çoha, olay günü bilinçsiz olduğunu ifade ederek, "Ben çalışarak borcumu ödemek istiyorum. Bana bir şans verilmesini talep ediyorum. Ben ve ailem mağduruz" dedi.
Bülent Çoha'nın avukatı Emine Karadaşlı ise sanığın ailesinin sigorta şirketi ile irtibat halinde olduğunu belirterek, süre verilmesini talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanık avukatına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre verilmesine karar verdi.