İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’ndeki bir banka şubesinin yüzleri maskeli 2 kişi tarafından soyulmasının ardından çalışma başlatan polis ekipleri, olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı. Yaklaşık 200 kamera kaydı incelenmesinin ardından yakalanan şüphelilerden 2'sinin banka şubesine girdiği, 1'inin otomobili kullandığı, diğer 2'sinin ise bu kişilerle bağlantıları olduğu için gözaltına alındığı kaydedildi.
Geçen 28 Ağustos'ta saat 17.00 sıralarında Karşıyaka'nın Yeni Girne Caddesi 257 numaradaki banka şubesinde meydana gelen olayda, yüzlerine maske takılı içeriye giren iki soyguncu korku yaratmak için çevreye ateş etti. Soygunculardan biri güvenlik görevlisini de etkisiz hale getirip tabancasını aldı. İki soyguncu parayı aldıktan sonra bankanın arkasında bekleyen araçla olay yerinden uzaklaştı. Yapılan incelemede çalınan paranın 15 bin 700 TL olduğu ortaya çıktı.
200 KAMERA KAYDI İNCELENDİ
Bankanın güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, ilk olarak kaçan iki soyguncunun kimliğini belirledi. Ardından şüphelilerin kaçtığı otomobili tespit eden polis, olaya karıştığı ileri sürülen şüphelilerin peşine düştü. Yaklaşık 200 güvenlik kamerası kaydını inceleyen polis, bankaya giren ve elinde pompalı tüfek bulunan kişinin S.E., parayı poşete dolduran şüphelinin M.K. ve kiralık otomobili kullanan kişinin de T.O. olduğunu saptadı. Bir süre sonra da otomobil Buca'da terk edilmiş halde bulunurken, olayda kullanılan kar maskeleri ile pompalı tüfek ve güvenlik görevlisinin tabancası da ele geçirildi. Zanlıların adreslerini belirleyen polis, operasyon düzenledi. Operasyonda, S.E., M.K. ve T.O.'yu yakaladı. Şüphelilerin ilk ifadelerinde borçları nedeniyle böyle bir yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.
Öte yandan polis bu üç kişiyle bağlantıları bulunduğu belirtilen M.K. ve K.K.'yı da yakaladı. Poliste işlemleri tamamlanan 5 kişi bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI