Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de cuma günü bir banka şubesinden 4 bin 980 TL çaldıktan 1 saat sonra yakalanan 22 yaşındaki Zafer Tan ve 25 yaşındaki Ahmet Korkmaz'ın, 1.5 ay kadar önce önce akaryakıt istasyonunu ve başka banka şubesinde de soygun yaptıkları ortaya çıktı.
Merkez Kocasinan İlçesi Uğurevler Mahallesi Sivas Caddesi'ndeki bir kamu bankası şubesine saat 16.00 sıralarında gelen yüzleri poşuyla kapalı, başları bereli iki kişi ellerindeki kuru-sıkı tabancayla güvenlik görevlisini etkisiz hale getirirken, görevlinin tabancası ile ve veznedeki 4 bin 980 TL'yi alıp kaçtı. Polis, Zafer Tan ve Ahmet Korkmaz'ın soygunu belirledikten sonra bu kişileri 1 saat sonra aynı mahallede yakalandı.
Emniyet Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği’nde götürülen Tan ve Korkmaz, yapılan sorgularında daha önce gerçekleştirdikleri soygunları da itiraf etti. Şüpheliler, 16 Mart’ta saat 01.00 sıralarında Erciyesevler Mahallesinde bulunan akaryakıt istasyonuna girdikten sonra Ahmet Korkmaz'ın, kuru-sıkı tabancası ile tehdit ettiği pompa görevlisinden 2 bin TL alarak kaçtığını itiraf etti. Bu soygundan 12 gün sonra ise, Argıncık Mahallesi'nde bulunan bir banka şubesine yüzleri maskeli girdikleri Ahmet Korkmaz'ın, tehdit ettiği güvenlik görevlisinin tabancasını aldığı, toptan gıda ticareti şirketinde çalışan ve patronunun kredi kartı borcu olan 16 bin TL’yi yatırmak için vezne önünde bekleyen M.B.’nin elindeki paraları alıp kaçtıkları ortaya çıktı.  Soyguncular, ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

MÖ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)